Home » Recepten » Hoofdgerechten » Vlees & vis » Italiaanse gehaktballen

Italiaanse gehaktballen

Italiaansegehaktballen152.jpg

Hoi! Vandaag deed ik even heel makkelijk. 2 ingrediënten, 5 minuten werk & daarna 8 prima Italiaanse gehaktballen. Met een zakje & een oven en dus lekker snel klaar!

Natuurlijk kun je ook prima zelf je gehakt kruiden (zoals deze gehaktballen uit de oven, gehaktballen met zongedroogde tomaat, mosterd tartaarballen of deze râs al hânout gehaktballen). Maar vandaag was ik een beetje lui en gebruikte ik dus lekker een zakje. Helemaal snel klaar. En het smaakte de mannen prima!

Ingrediënten voor 8 gehaktballen:

  • 600 gram ongekruid mager half-om-half gehakt
  • 1 zakje Verstegen mix voor gehakt Italiaans

En zo maak je ze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Kneed het gehakt en de kruiden in een grote kom met je (schone) handen goed door elkaar.
  3. Maak 8 ballen van het gehakt.
  4. Bekleed een ovenschaal of bakplaat met bakpapier en leg de ballen daar op. 
  5. Bak de gehaktballen in 25 minuten gaar. 

Tip: niet alles in één keer opgegeten? Je kunt de (afgekoelde) gehaktballen prima invriezen. De later weer ontdooide gehaktballen warm je in 10-15 minuten op in een oven op 180 graden. Of doe ze even in de magnetron.


Italiaansegehaktballen2.jpg
Italiaansegehaktballen13.jpg
Italiaansegehaktballen18.jpg

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.