Gezonde chocolademousse

Chocolademousse: volgens mijn man het allerbeste toetje dat er is. Maar het is natuurlijk niet een nagerecht dat heel erg verantwoord is... En dus maakte ik deze gezonde variant: met banaan, dadels & avocado.

Met gezond bedoel ik overigens niet dat dit een toetje is zonder calorieën. Ik heb 't even uitgerekend: in 1 portie van deze mousse zit 197 calorieën. Niet een toetje dus om dagelijks te eten, maar het gaat ook niet altijd om de calorieën: de ingrediënten die die calorieën leveren maken ook nogal verschil. 

Een avocado bevat best veel calorieën, maar die komen van gezonde vetten en kostbare voedingsstoffen. Net als een banaan: een wat calorierijker stukje fruit, maar boordevol met vitaminen. En die voedingsstoffen en goede v vetten zitten natuurlijk niet in de suiker, room en boter die in gewone chocolademousse zitten...

En hoe smaakt-ie nou? Het belangrijkste punt natuurlijk. Ik vind dat het een heel eind in de buurt komt van een ongezonde mousse. Maar het smaakt natuurlijk wel een beetje anders: de banaan bijvoorbeeld proef je er echt in terug. Als je helemaal verslingerd bent aan een Mona toetje, dan vind je dit waarschijnlijk niks. Maar voor een gezonde chocolade variant vind ik dat hij er prima mee door kan!

Ingrediënten voor 3 personen

  • 1 banaan
  • 1 avocado
  • 45 gram dadels zonder pit
  • 3 eetlepels cacaopoeder
  • 1 eetlepel amandelmelk
  • 1/2 theelepel kaneel

 

En zo maak je 't

  1. Lepel de avocado uit en doe het vruchtvlees samen met de andere ingrediënten in een kom. Pureer het met een staafmixer of in een blender tot een gladde mousse.
  2. Verdeel de mousse over 3 schaaltjes en zet in de koelkast. Laat de mousse minstens een half uur opstijven voor je 'm serveert.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.