Home » Recepten » Hoofdgerechten » Aardappels » Basilicum-knoflook aardappelschotel

Basilicum-knoflook aardappelschotel

Lekker makkelijk, dit aardappelschoteltje met spekjes, prei, paprika, basilicum & knoflook. Je roert alle ingrediënten gewoon door elkaar en dan kan het zo de oven in! 

Deze aardappeltjes zijn denk ik ook heel lekker om gewoon op te bakken; dat kun je met precies dezelfde ingrediënten doen. Maar het leek me handig om er dit keer een ovenschotel van te maken: dan heb je er helemaal geen omkijken meer naar! :-) 

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 gram aardappelpartjes uit het koelvak of uit de driepvries
  • 150 gram prei, in stukjes
  • 2 rode paprika's, in stukjes
  • 150 gram spekreepjes
  • 200 gram kookroom light
  • snuf knoflookpoeder
  • snuf gedroogde basilicum
  • peper
  • zout
  • handje geraspte kaas
  • handje verse basilicum, in reepjes

 

En zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Meng de aardappeltjes, prei, paprika, spek en kookroom door elkaar. Breng alles op smaak met de knoflook, basilicum, peper en zout. Schep alles in een ovenschaal en strooi er een flinke lading kaas over heen.
  3. Zet de ovenschotel in de oven en bak 'm in 30 minuten gaar.
  4. Strooi wat verse basilicum over de schotel voor je 'm serveert.