Home » Recepten » Hoofdgerechten » Vlees & vis » Râs al hânout gehaktballen

Râs al hânout gehaktballen

Rasalhanoutgehaktballen3.jpg

Gehaktballen uit de oven, met een Marokkaans tintje! Ze zijn namelijk op smaak gebracht met râs al hânout kruiden. 


Râs al hânout is een Marokkaans mengsel waar wel 20 verschillende kruiden in kunnen zitten: o.a. piment, kardemom, kaneel, kruidnagel, nootmuskaat, zwarte peper en gemalen kurkuma. Meestal wordt het gebruikt bij rijst, couscous, kip, lamsvlees en wild.

En het kan dus ook héél goed door je gehaktballen :-)

Meer met râs al hânout:


Ingrediënten voor 6 gehaktballen

  • 500 gram ongekruid mager rundergehakt
  • 100 gram paneermeel
  • 2 eetlepels râs al hânout kruiden
  • flinke snuf zout
  • flinke snuf peper


En zo maak je ze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Kneed alle ingrediënten in een grote kom met je (schone) handen goed door elkaar.
  3. Maak 6 ballen van het gehakt.
  4. Bekleed een ovenschaal of bakplaat met bakpapier en leg de gehaktballen daar op. 
  5. Bak de gehaktballen in ongeveer 25 minuten gaar. 

Tip: niet alles in één keer opgegeten? Je kunt de (afgekoelde) gehaktballen prima invriezen. Weer ontdooide gehaktballen warm je in 10-15 minuten op in een oven op 180 graden. 

Rasalhanoutgehaktballen17.jpg
Rasalhanoutgehaktballen12-1.jpg
Rasalhanoutgehaktballen8.jpg
Rasalhanoutgehaktballen12.jpg

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.