Cornbread (zoet maïsbrood)

Hebben jullie wel eens cornbread gegeten? Dit zoete maïsbrood wordt in Amerika als bijgerecht gegeten, maar ik zou 't eerder als cake bij de koffie en thee serveren. Het smaakt heerlijk zoet en kruimig en is heel eenvoudig te maken!

Cornbread is een typisch Amerikaans bijgerecht dat wordt gemaakt met maïsmeel. Amerikan eten het veel bij chili con carne of bij een barbecue. Je kunt het niet echt vergelijken met een Nederlands maïsbrood: het lijkt qua structuur en smaak veel meer op een cake, maar er zit veel minder boter en suiker in dan in een gewone cake. 

Maar het lijkt dus wel heel veel op cake: net zo'n brosse, kruimelige structuur en lekker zoet. Ik zou dat (als echte Nederlander) niet direct bij de chili con carne eten, maar eerder bij de koffie of thee. En het is helemaal lekker met een lepel honing er over heen!

Ingrediënten

  • 130 gram tarwebloem
  • 130 gram maïsmeel
  • 130 gram suiker
  • 1 theelepel zout
  • 15 gram bakpoeder
  • 1 ei
  • 240 ml halfvolle melk
  • 80 ml zonnebloemolie

 

En zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Leg een vel bakpapier op de bodem van een ronde springvorm en klem daarna de rand er om heen. 
  3. Meng de bloem, het maïsmeel, de suiker, het zout en het bakpoeder in een kom door elkaar.
  4. Voeg de eieren, melk en olie toe en mix tot je een glad beslag hebt. Ik deed dat gewoon met een garde, de mixer was niet nodig. 
  5. Giet het beslag in de springvorm en bak het cornbread in de oven in 20-25 minuten gaar. Hij is klaar als een satéprikker er schoon uit komt. 


Het recept voor dit cornbread vond ik hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.