Amandelspijs

In de Nederlandse supermarkten kun je overal wel amandelspijs kopen, maar dat is in het buitenland lang niet altijd het geval. Gelukkig kun je amandelspijs heel eenvoudig zelf maken! 

Ingrediënten voor 300 gram spijs

  • 150 gram amandelmeel, blanke amandelen of amandelschaafsel
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 1/2 ei, geklutst
  • 1/4 theelepel citroensap

 

En zo maak je 't

  1. Als je alleen amandelschaafsel hebt, dan moet je dit eerst fijnmalen tot meel. De blanke amandelen kun je malen met een  koffiemolen of keukenmachine (heel kort, anders wordt het pasta!). Schaafsel kun je ook vermalen met een stenen vijzel. 
  2. Kneed alle ingrediënten door elkaar, tot alles goed is gemengd. Als de spijs nog heel erg droog is, kun je een beetje extra ei toevoegen. 
  3. Verpak de spijs in vershoudfolie en leg het 24 uur in de koelkast; dan komen de smaken het best tot hun recht. Als je snel wilt kun je de spijs ook meteen gebruiken.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.