Witte ketjapbonen met kip

Hier hebben we zo lekker van gegeten! En het is helemaal niet zoveel werk om het klaar te maken: deze witte ketjapbonen met kip heb je in een kwartier op tafel staan. 

Wij eten regelmatig bruine bonen: in de chili con carne uit de oven bijvoorbeeld, of gewoon met spekjes en appelmoes (lekker!). Maar witte bonen eten we niet zo vaak. Geen idee eigenlijk waarom niet, want ze smaken minstens zo lekker! Er zijn witte bonen met tomatensaus, maar ze zijn er ook zónder saus. Die laatste heb ik gebruikt. 

Wist jij trouwens wat het verschil is tussen bruine en witte bonen (behalve de kleur, natuurlijk)? Ik niet, dus ik zocht het even op. Bruine bonen komen voor het overgrote deel uit Nederland en worden met name in Noord Europa gegeten. Witte bonen komen meestal uit Amerika en Oost Europa. Ze zijn neutraal van smaak en daarom wereldwijd erg populair. Er zit dus vooral verschil in waar ze vandaan komen en waar ze worden gegeten!


Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 stukken gekruide kipfilet, in stukjes
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 2 lente-uien, in stukjes
  • 1/2 courgette, in stukjes
  • 1 vleestomaat, in stukjes
  • 480 gram witte bonen zonder tomatensaus, uitgelekt & zo nodig schoon gespoeld
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 5 eetlepels ketchup
  • 1 eetlepel worcester sauce
  • 4 augurken, in stukjes
  • 4 eetlepels zilveruitjes
  • handje verse bieslook, gesnipperd

 

En zo maak je het

  1. Verhit wat olie of boter in een wok en bak de kip goudbruin. Voeg daarna de paprika en lente-ui toe en wok 3-4 minuten mee.
  2. Doe de courgette en tomaat er bij en bak 2-3 minuten mee. Meng de witte bonen er door. 
  3. Roer de ketjap manis, ketchup & worcester sauce door de bonen. Voeg ook de augurken en zilverui toe. Wok nog een paar minuutjes op laag vuur. 
  4. Strooi een beetje verse bieslook over de bonenschotel. Lekker met wat extra augurken en zilveruitjes er bij. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.