Tagliatelle met aubergine & pomodori

Ik was 'm eigenlijk een beetje vergeten, deze tagliatelle met aubergine & pomodori uit de oven. En dat terwijl 'ie zo lekker is! Deze week stond hij dus weer op tafel. 

Dit gerecht bevat maar een paar ingrediënten, maar heeft wel heel veel smaak! Dat komt vooral door de pomodori; dit zijn half gedroogde tomaten, die nog eens extra smaak hebben door de knoflook, kappertjes of olijven. Lekker hoor.

De simpele spinaziesalade past er heel goed bij en de warme geitenkaas maakt het helemaal af. Wij zijn gék op geitenkaas, maar als je daar niet van houdt kun je er ook feta over heen strooien. 

 

Ingrediënten voor twee personen

  • 200 gram ongekookte tagliatelle
  • 1 aubergine
  • 2 tenen knoflook
  • 1 theelepel rozemarijn
  • 1 pot à 285 gram pomodori al forno capperi of pomodori al forno e olive (dit zijn half gedroogde tomaten) 
  • 200 gram hamblokjes
  • 60 gram zachte geitenkaas
  • 100 gram verse spinazie
  • 1-2 eetlepels balsamico dressing

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Laat uitlekken en doe in een ovenschaal.
  3. Snijd de aubergine in kleine stukjes.
  4. Verhit wat olijfolie in een pan en bak hierin kort de aubergine en geperste knoflook. Roer de rozemarijn er door heen.
  5. Laat de pomodori uitlekken, snijd ze in stukjes en roer ze samen met de hamblokjes door de tagliatelle.
  6. Schep de aubergine bovenop de tagliatelle. Roer het niet door elkaar, maar laat de aubergine als een laag boven op de tagliatelle liggen. Anders wordt de tagliatelle helemaal hard in de oven, en dat wil je natuurlijk niet. 
  7. Verdeel de geitenkaas over de schotel.
  8. Bak de ovenschotel in 30 minuten gaar.
  9. Meng de spinazie met de balsamico dressing en serveer die er bij.


Het idee voor dit recept deed ik op bij de AH. Ik heb de ingrediënten & bereiding wel behoorlijk aangepast.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.