Frambozen-amandel scones

Frambozen & amandel samen in een scone en dan een dikke laag glazuur er over heen. Klinkt goed, toch? En dat is het ook! Dit typisch Engelse zoete broodje moet je echt eens proberen.


Het glazuur maakt deze scones echt 'af'. Niet overslaan dus, al zijn ze ook heus wel lekker zónder... maar dit is echt de kers (of framboos) op de scone, zeg maar. En ze zien er ook nog eens veel mooier uit met die streepjes er over. Ik weet trouwens niet hoe de amandel anders bovenop de scone moet blijven plakken, dus ook daarvoor moet je de glazuur vooral wel maken, haha!  

En o ja, nooit 's avonds laat foto's maken van eten. Met alleen lamplicht krijg je het nooit mooi op de foto... :-( Maar ja, ik had dit keer geen keuze, want ik bakte de scones 's avonds voor een etentje met collega's de volgende dag, en had dus geen ander moment om ze op de foto te zetten. Dus dan zit er niks anders op om ze binnenkort nog eens te bakken en dan wel goed op de foto te zetten!

Geen idee wat het verschil is tussen 'n scone, muffin en een cupcake? Je leest het hier  

Ingrediënten voor 10 scones

  • 260 gram bloem
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 3 eetlepels kristalsuiker
  • 1/2 theelepel zout
  • 65 gram koude roomboter
  • 240 ml slagroom plus 1 eetlepel extra
  • 1/4 theelepel amandel extract
  • 25 gram geschaafde amandelen
  • 160 gram frambozen

De amandelglazuur:

  • 110 gram poedersuiker
  • 5 eetlepels slagroom of melk
  • 1/2 theelepel amandel extract
  • 220 gram geschaafde amandelen

 

Routebeschrijving:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Meng in een kom de bloem, bakpoeder, suiker en zout door elkaar. Snijd de boter in blokjes en kneed die er met je handen door heen.
  3. Giet 240 ml slagroom en de amandel extract er bij en kneed kort tot een egaal deeg. Kneed dan de amandelen en frambozen er door heen.

    Nu ben je op het punt beland waarop je denkt: dit wordt he-le-maal niks, deze roze drab. Maar geen paniek, het komt echt goed! :-)

  4. Bestuif je werkblad met bloem en kneed daarop het deeg tot een bal. Maak daarvan een ronde cirkel en snijd die in 10 taartpunten.
  5. Leg de scones op de bakplaat en bestrijk ze met een kwastje met de extra eetlepels slagroom. Bak de scones in 20 minuten goudbruin. Laat ze daarna afkoelen op een rek. 
  6. Ondertussen maak je de amandelglazuur. Roer de poedersuiker, slagroom en amandel extract door elkaar. Doe de glazuur in een ziplock zakje waar je een klein puntje af knipt, zodat je de glazuur over de scones kunt verdelen. Strooi de geschaafde amandelen er over heen. 

 

De scones zijn het lekkerst op de dag dat je ze hebt gebakken, maar je kunt ze prima 2-3 dagen in een afgesloten bakje bewaren. Dan zijn ze nog steeds lekker!

Deze scones heb ik niet zelf bedacht: ik vond ze hier (en paste het recept ietwat aan). 

Dit komt nooit goed... toch? ;-)

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.