Pannenkoek sterren

Vinden jullie pindakaas, hagelslag en chocoladepasta 'ongezond'? Ik niet, hoor! Zolang je dat niet als enige beleg eet kun je er gerust van genieten. Dus daarom nu dit kidshapje waar al dat broodbeleg op zit. Lekker pûh!

Oké, ik snap natuurlijk ook heus wel dat er gezondere soorten broodbeleg zijn, zoals smeerkaas, ham en komkommer. Maar wat is er mis mee als een kind dat een gezond gewicht heeft, genoeg groente en fruit binnen krijgt en bovendien 3x per week sport een boterham met een lekkere dikke laag pindakaas eet? Ik zie het probleem niet. :-)

En daarom nu dus dit kidsproof hapje met zowel pindakaas, chocoladepasta als chocolade hagelslag. Gouden combi toch? 


Ingrediënten

  • stapeltje koude pannenkoeken (kant-en-klaar of zelfgebakken)
  • chocoladepasta
  • pindakaas
  • chocolade hagelslag

 

En zo maak je ze

  1. Besmeer een aantal pannenkoeken met chocoladepasta, en een aantal andere pannenkoeken met pindakaas. Niet eigenwijs zijn en toch eerst sterretjes gaan uitsteken en daarna pas smeren. Smeer jij maar eens netjes pasta en pindakaas op een klein sterretje - dat wil echt niet, hoor! 
  2. Steek met een koekjesuitsteker sterren uit de besmeerde pannenkoeken.
  3. Maak nu stapeltjes met elk vier sterren: eerst een ster met pindakaas, dan één met chocopasta, vervolgens weer eentje met pindakaas en tot slot eentje met chocopasta.
  4. Strooi wat hagelslag over de sterren en steek er een vrolijke prikker in.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.