Home » Recepten » Cake » Mini chocoladetulbandjes

Mini chocoladetulbandjes

Cake in een tulbandvorm. Ik kan er niks aan doen, maar als ik dat zie loopt het water me meteen al in de mond. Zo'n tulband heeft gewoon wat meer dan een gewone cake - ook al is de cake qua ingrediënten precies hetzelfde!

Omdat een gewone tulbandcake zo groot is, vond ik deze kleine tulbandcakes zo leuk: je kunt gewoon net zoveel 1-persoonscakejes maken als je nodig hebt!

Het originele recept vond ik op Brenda Kookt. Ik paste het recept aan; ik maakte de cakejes met alleen chocolade. Maar je kunt er natuurlijk ook fruit en noten doorheen doen. 

 

Ingrediënten voor 10 kleine cakejes

  • 100 gram roomboter (op kamertemperatuur)
  • 75 gram donkere basterdsuiker
  • 2 eieren (op kamertemperatuur)
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel koekkruiden
  • snuf zout
  • 120 gram pure chocolade
     

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170ºC.
  2. Vet de tulbandvormpjes in.
  3. Mix de boter en suiker met een mixer door elkaar. 
  4. Voeg één voor één de eieren toe zodat ze goed worden opgenomen in het beslag.
  5. Mix het zelfrijzend bakmeel, het zout en de koekkruiden voorzichtig door het beslag.
  6. Hak de chocolade in stukjes. Roer dit ook door het beslag.
  7. Vul de vormpjes voor 2/3 met het beslag.
  8. Bak de cakejes 20 minuten in de oven; als je een grote cakevorm gebruikt heeft de cake langer nodig voor hij gaar is. De cakejes zijn gaar als een satéprikker er schoon uitkomt (er kan wel chocolade aan kleven).

 

 

Minitulbandjeschocoladevierkant-1.jpg

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.