Home » Recepten » Hoofdgerechten » Vlees & vis » Zalm met pesto, tomaat & pijnboompitjes op de barbecue

zalm met pesto, tomaat & pijnboompitjes van de barbecue

Het wordt de komende week barbecueweer! Mooi moment dus voor een stukje zalm met pesto dat je op de barbecue klaar kunt maken. Op de skottelbraai lukt trouwens ook prima! 

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 stukken zalmfilet zonder huid (ontdooid)
  • 4 flinke eetlepels groene pesto
  • 16-20 snoep- of cherrytomaatjes, gehalveerd
  • handje pijnboompitten
  • handje bieslook, gesnipperd
  • 4 vellen aluminiumfolie
     

En zo maak je 't

  1. Leg elk stuk zalmfilet in het midden van een vel aluminiumfolie. Bestrooi ze met een beetje peper en zout. 
  2. Smeer op elk stuk zalm een flinke eetlepel pesto. Leg daarna de stukjes tomaat op de zalm. Tomaatjes die je over hebt leg je gewoon naast de zalm. 
  3. Strooi de pijnboompitjes en gesnipperde bieslook over de stukken zalm. 
  4. Vouw alle vier pakketjes goed dicht en leg ze op de barbecue. Laat de zalm in 10-15 minuten gaar worden. Hoe lang dat duurt hangt een beetje af van hoe groot de stukken zalm zijn en hoe warm de barbecue is, dus controleer zo nodig tussentijds even of de zalm al gaar is. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.