Bier brood

Dit is speciaal voor alle mannen: brood met BIER! En je hoeft er helemaal geen keukenprins voor te zijn: gewoon met een lepel alle ingrediënten door elkaar roeren & hop, zo de oven in. 

Voor dit brood kun je in principe elke biersoort gebruiken. Kies dus gewoon een biertje dat jij lekker vindt! Ik nam Grolsch Kanon, een sterk bier met een stevige, wat zoete smaak. En dat proef je terug in het brood - lekker! Als je het bier niet echt in het brood terug wilt herkennen, neem dan een neutraler bier.

En het resultaat? Een zacht brood met een heerlijk knapperige korst, vol van smaak. Een plak kaas of worst smaakt er heel goed op, maar ook tapenade, zuivelspread of een lik honing. En wat leuk was: de jongens vonden 't brood ook lekker! 

O ja. Als je vrouw bent, mag je dit brood ook best eten. Vooruit. ;-)

Ingrediënten voor 1 klein brood

  • 350 gram bloem
  • 2,5 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 35 gram gesmolten roomboter
  • 300 ml bier

 

En zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden. 
  2. Bekleed een bakblik van ca. 11 x 21 cm met bakpapier. Invetten kan ook; ik vind bakpapier gemakkelijker. Dan blijft het gegarandeerd niet kleven :-)
  3. Roer de bloem, bakpoeder en zout met een lepel door elkaar. Voeg de gesmolten boter en bier toe en roer tot je een goed gemengd beslag hebt.
  4. Giet het beslag in het cakeblik en schuif dat in de oven. Bak het brood in 45 minuten gaar. Laat daarna afkoelen op een rooster. 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.