Chocolade crêpes

Chocoladecrepes3.jpg

Chocolade crêpes kun je natuurlijk als warme maaltijd eten, maar wat dacht je van crêpes als dessert? Met een bolletje vanille-ijs, of een lekker zoete roomvulling er in... 

Een crêpe is gewoon een pannenkoek, maar dan een hele dunne. Daar kun je dan dus lekker veel van eten, want je zit niet zo snel vol na een paar crêpes :-)


Wij aten deze crêpes als avondeten, maar ik ga ze ook nog eens maken als dessert. Een bolletje ijs & wat rood fruit of chocolade snippers smaken er altijd goed bij, maar een vullling van bijvoorbeeld gezoete mascarpone of slagroom lijkt me ook heerlijk. Wat denk jij, wat is het lekkerst? 


Ingrediënten voor 8-10 crêpes

  • 100 gram bloem
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • 1/2 theelepel zout
  • 180 ml melk
  • 2 eieren
  • 1/2 theelepel vanille-extract


En zo maak je het

  1. Meng de bloem, cacao, suiker en zout door elkaar met een garde.
  2. Voeg de melk, eieren en vanille-extract toe en kluts alles door elkaar totdat je een beslag zonder klontjes hebt.
  3. Verhit wat olie of boter in een koekenpan en bak de crêpes in een paar minuten gaar. 


Chocoladecrepes14.jpg
Chocoladecrepes21.jpg
Chocoladecrepes122.jpg

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.