Patat bakken in de skottelbraai

PATAT op de camping! Zonder frituurpan & ook niet bij de snackbar gehaald, maar gewoon zelf gebakken op de skottelbraai. De jongens waren er héél erg enthousiast over! 


Onnodig natuurlijk om uit te leggen waarom ze daar zo blij mee waren! De snackbar was trouwens sowieso geen optie geweest, want ik heb er in Hongarije nergens eentje gezien. In restaurants kon je wel patat bestellen, maar een snackbar kennen ze blijkbaar niet (of ik heb ze over het hoofd gezien, kan ook). Vorig jaar wilde ik al proberen om patat te bakken op de skottelbraai, maar daar kwam ik toen niet meer aan toe. Mooi project dus voor deze zomer!

 

En gelukkig voor de jongens kun je heel goed zelf patat bakken op de skottelbraai. Je hoeft helemaal geen pan vol met olie te hebben (veel te gevaarlijk ook), gewoon bakken met een scheut olijfolie levert hele lekkere frietjes op! Het is wel het handigst om niet de gewone, dikke patat te nemen, maar de kleine Franse frites. Die zijn sneller gaar & knapperig. 

In Hongarije kun je trouwens enorm lekkere patatkruiden kopen. Beetje jammer dat we daar maar één pakje van hadden gekocht... volgend jaar maar extra inslaan! :-) 

Ingrediënten

  • 1 kilo Franse frites 
  • scheutje zonnebloemolie
  • zout, patatkruiden

 

En zo maak je 't

  1. Verhit een scheutje olie in de skottel. 
  2. Bak de frites in 15-20 minuten goudbruin. 
  3. Strooi er wat zout of patatkruiden over. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.