Home » Recepten » Hoofdgerechten » Pizza, pannenkoek & wraps » Havermout pannenkoeken

Havermout pannenkoeken

Vanavond aten wij lekker dikke havermoutpannenkoeken. Het beslag daarvan is een stuk dikker dan gewoon pannenkoekbeslag, dus je krijgt ook stevigere pannenkoeken. Je hoeft er dus niet zo heel veel van te eten!

En ze vielen hier thuis in de smaak! Zelfs onze middelste - normaal gesproken niet een pannenkoeketer ('t is raar ja, ik weet het: welk kind houdt er nu niet van pannenkoeken? ... dit kind dus!) - heeft er warempel twee van opgegeten. Geslaagd recept, dus! :-) 


Ingrediënten voor 10 pannenkoeken

  • 2 cups havermeel
  • ½ theelepel bakpoeder
  • 2½ cups melk
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 1 cup bloem 
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • ⅓ theelepel zuiveringszout
  • 1 eetlepel suiker
  • ⅓ kopje zonnebloemolie
  • 2 eieren

 

Bereiden

  1. Mix het havermeel, zuiveringszout, melk en witte wijnazijn door elkaar. Laat het mengsel 5 minuten staan.
  2. Meng in een andere kom de bloem, bakpoeder, zout en suiker.
  3. Mix de olie en de eieren door het havermengsel.
  4. Voeg daarna het bloemmengsel toe aan het havermengsel en mix goed door elkaar. 
  5. Bak de pannenkoeken met een beetje boter of olie in een koekenpan. 
  6. Lekker met suiker, stroop of fruit! Of met pindakaas of chocoladepasta, zoals onze jongens ze aten... 

 

Havermoutpannenkoeken-2.jpg
2015-04-03182500.jpg
2015-04-03183444.jpg

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.