Banaan pannenkoekjes

Dit is echt een weekend-ontbijtje. Het kost je namelijk wel een beetje tijd om ze te bakken - ideaal voor een zaterdagochtend in je pyjama dus. En het is de moeite waard hoor, want deze banaan pannenkoekjes zijn lekker én gezond! 

Het leuke is ook dat ze maar uit heel weinig ingrediënten bestaan: voornamelijk ei en banaan. Simpeler kan bijna niet, toch? Dat zorgde er overigens wel voor dat ik wat moeite had om ze in de koekenpan om te keren zónder ze te breken. Na een aantal pannenkoeken-in-stukjes - die ik maar meteen opat, wat vervelend ;-) - stapte ik dus over op twéé koekenpannen. Dan kon ik ze zonder problemen omkieperen! Als je een betere oplossing hebt, dan hoor ik het graag... 

Vooraf wist ik eigenlijk niet of ik zulke pannenkoekjes wel lekker zou vinden. Ei en banaan... hmmm. Maar ik vond ze heerlijk smaken. Lekker zoet en toch niet heel zwaar op de maag. Met nog wat verse banaan en maple syrup er bij... zó lekker! 

Ingrediënten voor 10 pannenkoekjes

 • 2 rijpe bananen
 • 2 middelgrote eieren
 • 50 ml halfvolle melk
 • 1/4 theelepel bakpoeder
 • 1/4 theelepel vanille-extract
 • snuf kaneel
 • stroop of maple syrup

 

En zo maak je ze

 1. Meng alle ingrediënten in de blender tot een redelijk gladde massa. Er mogen nog best stukjes banaan in zitten.
 2. Verhit wat olie of boter in twee kleine koekenpannen. Schep een beetje beslag in de ene koekenpan. Zodra de onderkant bruin is, kieper je het pannenkoekje op de kop in de andere koekenpan, en bak je de andere zijde bruin.
 3. Serveer de pannenkoekjes warm met wat plakjes banaan en stroop of maple syrup.
   

 

Reactie plaatsen

Reacties

Sytske
7 jaar geleden

Hallo Marijke, Je hebt helemaal gelijk! Ik zat zo met havermout in mijn hoofd, dat ik dat ook in de titel van dit recept zette. Maar er zit dus helemaal geen havermout in deze pannenkoeken! Beetje blond hè, haha! Ik heb ’t meteen even aangepast hier! Groeten, Sytske

Marijke From
7 jaar geleden

Ik mis de havermout in de ingredientenlijst