kersen crumble muffin

KERSEN! Wie is er in voor een lekker zoete éénpersoons crumblemuffin met verse kersen? Hij is lekker snel klaar, want je maakt 'm gewoon in de magnetron. In 5 minuten staat 'ie op tafel! 

Het fijne van zomer is altijd dat er zoveel lekker fruit te koop is. Als ik boodschappen doe neem ik altijd ladingen aardbeien, meloen, druiven, ananas, perzik en kersen mee. Zo lekker, al dat zomerfruit. En meestal haal ik dan natuurlijk veel te veel en moeten we er met zijn allen tegenaan eten, haha! Gelukkig kun je er dan ook altijd nog cake of muffins mee bakken. Er is altijd een goede reden voor cake, toch?

De crumble laag van deze mok muffin wordt trouwens niet net zo knapperig als bij een appelkruimeltaart of iets dergelijks. Daarvoor moet je toch echt in een oven bakken. Deze crumble laag blijft wat zachter. Maar lekker is 'ie wel, en daar gaat het tenslotte om! 

Deze kersenmuffin is als 'ie nog een klein beetje warm is trouwens het allerlekkerst, vind ik! Helemaal met een bolletje vanille-ijs en wat verse slagroom er bij. Dat had ik niet in huis (wel zo goed voor de lijn natuurlijk), maar zo zou je 'm prima als nagerecht kunnen serveren. 

Ingrediënten voor 1 muffin

  • 35 gram bloem
  • 1 eetlepel suiker
  • snuf zout
  • 1/8 theelepel bakpoeder
  • 45 ml halfvolle melk
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 5 verse kersen, door de helft en zonder pit

Voor de crumblelaag

  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 eetlepel suiker

En verder...

  • Een beetje poedersuiker 

 

En zo maak je 'm

  1. Meng de bloem, suiker, zout en bakpoeder door elkaar. Roer daarna de melk & zonnebloemolie er door heen. 
  2. Spatel de halve kersen door het beslag. 
  3. Schep het beslag in een magnetronbestendig schaaltje of mok.
  4. Meng de ingrediënten voor de crumble door elkaar en verdeel dit over het schaaltje.
  5. Bak de muffin in 2 minuten op 900W gaar in de magnetron. Strooi er nog een beetje poedersuiker over.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.