Home » Recepten » Hoofdgerechten » Vlees & vis » Gevulde kip met pesto en kaas

Gevulde kip met pesto en kaas

Gevuldekipfilet1.jpg

Vul een stuk kipfilet met kaas en pesto en het wordt een compleet ander stuk vlees. Lekker bij wat gebakken aardappeltjes of pasta! 

Ik wilde al heel lang een kipfilet vullen & dan bakken, maar ik stelde het steeds maar uit omdat het me zoveel werk leek. Dat viel reuze mee; eigenlijk ben je er een paar minuten mee klaar. En daarna hoeft het alleen nog maar in de oven. Best gemakkelijk, eigenlijk!

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 1 kipfilet
  • 1 eetlepel groene pesto
  • 1 eetlepel zure room
  • 1 eetlepel geraspte kaas
  • 1 ei 
  • 1 1/2 eetlepel amandelmeel
  • 1 1/2 eetlepel geraspte kaas
  • zwarte peper naar smaak

 

Instructies:

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Doe de kipfilet in een ziplock zakje en doe de zak dicht. Sla de kipfilet met een hamer zo plat en dun mogelijk. 
  3. Meng de pesto, zure room en kaas door elkaar.
  4. Haal de kip uit de zak en smeer het pestomengsel er op. Zorg dat je niet helemaal tot aan de randen smeert.
  5. Rol de kipfilet op en zet 'm vast met een paar cocktailprikkers. 
  6. Kluts het ei en giet dat over de kip heen. Leg de kip daarna in een ingevette ovenschaal.
  7. Meng de geraspte kaas, amandelmeel en wat peper door elkaar en strooi dit over de kipfilet. 
  8. Bak de kip in de oven in ongeveer 30-35 minuten gaar en bruin. 

Gevuldekipfilet14.jpg
Gevuldekipfilet11_vk.jpg
Gevuldekipfilet10.jpg
Gevuldekipfilet4.jpg
Gevuldekipfilet14_vk.jpg
Gevuldekipfilet6.jpg

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.