Home » Recepten » Hoofdgerechten » Rijst » Mexicaanse quinoaschotel met tonijn

Mexicaanse quinoaschotel met tonijn

Mexicaansequinoamettonijn32.jpg

Minstens 1x per week vis eten, is het advies... Dat halen we bij ons thuis echt niet. Jullie wel? Aan deze Mexicaanse quinoaschotel met tonijn hoeft het in elk geval niet te liggen, want die heb je in een paar tellen op tafel staan. 

Met het eten van vis verlaag je het risico op hart- en vaatziekten. Daarom adviseert het Voedingscentrum om elke week vis te eten. Dat vindt 50% van de mannen hier thuis absoluut niet erg (de andere 50% is nog niet echt fan van vis, tenzij het nog rond zwemt). Maar echt vaak staat het niet op tafel; ik vind het vaak zo'n gedoe om het klaar te maken.

Deze quinoaschotel is in elk geval niet ingewikkeld. Met lekker veel groente en tonijn uit een blikje (op waterbasis, die is wat minder vet dan vis in olie). Lekkere Mexicaanse kruiden er door en dan nog eventjes in de oven. Dat is te doen, toch? 

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 1/3 aubergine, in blokjes
  • 1/4 courgette, in stukjes
  • 100 gram prei, in reepjes
  • 1/4 pakje santa maria seasoning mix for enchillada (= 7 gram) 
  • 15 ml koud water
  • 80 gram Zonnatura quinoa met linzen
  • 50 gram tonijn (uit blik, op waterbasis)
  • 5 cherry tomaatjes, gehalveerd
  • geraspte kaas
  • handje verse peterselie


En zo maak je 't

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Verhit wat olie of boter in een wok. Roerbak de aubergine, courgette en prei 2-3 minuten. Voeg daarna de seasoning mix en 15 ml water toe. Roer alles goed door elkaar en roerbak nog 1-2 minuten. 
  3. Haal de wok van het vuur. Meng quinoa, tonijn en tomaatjes door de groente.
  4. Schep alles daarna in een ovenschaal en strooi er wat geraspte kaas over heen.
  5. Zet de ovenschaal in de oven en bak de schotel in 20-30 minuten gaar. Ik had de schotel al wat eerder op de dag voorbereid en in de koelkast klaar gezet; alles was dus koud en daarom had ik 30 minuten baktijd nodig. Als je de schotel meteen in de oven zet, is 20 minuten genoeg.
  6. Strooi er wat verse peterselie over heen.

 

Mexicaansequinoamettonijn21.jpg
Mexicaansequinoamettonijn14.jpg
Mexicaansequinoamettonijn37.jpg
Mexicaansequinoamettonijn12.jpg
Mexicaansequinoamettonijn293.jpg

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.