Courgetterolletjes met pasta & ham

Een soort lasagne maar dan in een totaal andere vorm: courgetterolletjes! Die vind ik er gewoon zo leuk uitzien, dat dat alleen al reden is om ze te maken. Ik deed er pasta & ham in, en lekker veel cottage cheese er op! 

Het lijkt misschien of het veel werk is om te maken, maar dat valt echt reuze mee. Als je de courgette in dunne plakken schaaft kun je ze heel goed rollen, samen met de ham & pasta. Je moet de courgette niet met een mes in plakken snijden, dan worden ze te dik om op te rollen.  

Eén klein aandachtspuntje (wat ik zelf ook nog wel eens vergeet): zorg dat de verse pasta niet boven de courgette uitsteekt. Tijdens het bakken worden de uitstekende randjes namelijk hard. Als je de pastarepen smaller maakt dan de courgetteplakken, dan voorkom je dat! 
 
Ingrediënten voor 2 personen

 • 2 middelgrote courgettes
 • 8-10 plakken ham
 • 125-150 gram verse lasagnebladen (uit de koeling)
 • 700 gram sugo di pomodori (tomatensaus)
 • 100 gram cottage cheese bieslook peterselie 
 • handje verse peterselie


En zo maak je ze 

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
 2. Was de courgettes en schaaf er met een kaasschaaf lange dunne plakken van.
 3. Snijd de verse lasagnebladen en de plakken ham in lange repen die net iets minder breed zijn dan de courgetterepen. De pasta moet namelijk niet boven de courgette uit steken, want dan wordt de pasta niet gaar.
 4. Bedek de bodem van een ovenschaal met een laagje tomatensaus.
 5. Leg op elke reep courgette een reep lasagne en een reepje ham en maak er een mooie rol van. Zorg dat de pastareepjes niet boven de courgette uit komen. Zet de rolletjes daarna rechtop in de ovenschaal. 
 6. Doe de rest van de tomatensaus tussen en in de rolletjes. Het geeft niet als de rolletjes boven de saus uitsteken, zolang de pasta maar niet boven de courgette uitsteekt. Doe op elk rolletje een flinke eetlepel cottage cheese.
 7. Zet de schotel in de oven en bak de courgetterolletjes in 30 minuten gaar.
 8. Strooi wat verse peterselie over de schotel.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.