Gele courgette met kerrie, dadels & perzik

Dit was zó lekker! Deze gele courgettes vulde ik met een mengsel van dadels, vijgen, perzik, banaan, kikkererwten, rozijnen & kerriesaus. Samen met een handje amandelschaafsel en geitenkaas smaakte dat zo ontzettend goed! 


Gevulde courgettes vinden wij altijd erg lekker. Meestal vul ik ze met rijst, bulgur of couscous. Deze combinatie van gele courgette met zoet fruit, kikkererwten & een kerriesaus, dat had ik nog niet eerder klaar gemaakt. Wel eens courgettes met linzen, maar dat was een hartige variant. Ook heel lekker, trouwens.

Maar echt, deze zoete versie met kerrie & fruit, die smaakt zó goed! Sowieso houd ik wel van zoet. De courgette met couscous, waar ook dadels & vijgen door heen zitten, is ook zoet trouwens, maar toch ook weer totaal anders. De kerriesaus, banaan & perzik geven aan deze gele courgettes weer een hele eigen smaak. Deze ga ik echt vaker eten.

En de geitenkaas, die maakt het voor mij (want verzot op geitenkaas) natuurlijk helemaal af. Maar ik weet dat jullie niet allemaal net zo veel van geitenkaas houden. Dus die kun je ook gerust vervangen door bijvoorbeeld een pittige feta, dat smaakt ook prima. 

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 1 gele courgette
  • 100 ml tuinkruidenbouillon
  • 60 gram zuivelspread naturel light
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1/2 eetlepel maïzena
  • 1 perzik of nectarine, zonder pit & in stukjes
  • 75 gram kikkererwten
  • 20 gram rozijnen
  • 1 banaan, in stukjes
  • 2 dadels, in stukjes
  • 2 vijgen, in stukjes
  • 30 gram zachte geitenkaas
  • handje amandelschaafsel
  • handje verse peterselie

 

En zo maak je 't

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. 
  2. Snijd de courgette in de lengte doormidden. Hol hem met een lepel uit. De vulling hoef je niet te bewaren. Leg de courgettehelften op een bakplaat met bakpapier of in een grote ovenschaal. 
  3. Roer de bouillon, zuivelspread en kerriepoeder door elkaar. Breng in een pannetje aan de kook. Meng de maïzena met een beetje koud water en roer dit door het kerriesausje, zodat het indikt. Haal de pan van het vuur. 
  4. Roer de perzik, kikkererwten, rozijnen, banaan, dadels en vijgen door de kerriesaus. Verdeel dit mengsel over de twee halve courgettes. 
  5. Strooi de geitenkaas over de courgettes en daarna het amandelschaafsel. 
  6. Bak de courgettes in 30 minuten gaar in de oven. Strooi er voor het serveren nog wat verse peterselie over heen. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.