Zalmlasagne met mozzarella

Speciaal voor mijn man, omdat 'ie zo van zalm houdt: een lekkere & simpele lasagne met zalm, mozzarella en sperziebonen. Eten jullie vaak vis? 

Sommige vegetariërs eten wel vis, maar ik heb er nooit van gehouden & laat dat alle vis dus ook staan. Mij doe je geen plezier met lasagne met zalm, maar dat wil niet zeggen dat ik het nooit klaar maak. Want mijn man is er gek op! 

Je kunt het je met deze lasagne zo gemakkelijk maken als je maar wilt: als je sperziebonen uit een potje of blikje gebruikt, heb je de lasagne echt in vijf minuten in de oven staan (als die dan al op temperatuur is, haha!). Ik gebruikte verse sperziebonen, dus ik moest ze eerst nog even koken.

En kaas is natuurlijk onmisbaar hè, bij lasagne! Ik deed er lekker veel mozzarella over, maar je kunt natuurlijk ook gewoon geraspte kaas nemen. Net zo lekker.   

Ingrediënten voor 2 personen

  • 680 gram traditionele pastasaus (uit een potje of pakje)
  • 150 gram ongekookte lasagnebladen
  • 400 gram gekookte sperziebonen (vers of uit een blikje)
  • 2 zalmfilets, in dunne repen gesneden (ik gebruikte zalm uit de vriezer, die kun je als hij nog half bevroren is heel makkelijk in plakken snijden)
  • 1 bol mozzarella, in plakken gesneden
  • peper
  • zout


En zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Doe een laagje pastasaus op de bodem van een ovenschaal.
  3. Leg daarover heen een laag lasagnebladen.
  4. Doe daarop weer een laag saus en daarna lasagnebladen.
  5. Verdeel de zalm en sperziebonen over de lasagnebladen.
  6. Doe daar over heen een laag saus, een laag lasagnebladen en tot slot de rest van de saus.
  7. Snijd de mozzarella in schijven en verdeel die over de lasagne. Strooi er naar smaak een beetje peper en zout over.
  8. Schuif de lasagne in de oven en bak ‘m in 30 minuten gaar. 


Reactie plaatsen

Reacties

Kees
6 jaar geleden

Wat een heerlijk recept, samen met vrienden genoten. Ook de kippensoep is een aanrader. En alles zo gemakkelijk te maken !