Mongools rundvlees

Mongools rundvlees is een Chinees gerecht met gemarineerd rundvlees. Het heeft echt een eigen smaak; lekker bij wat rijst. Ik maakte 't met sukadelappen.

Dit is nou weer zo'n gerecht dat dus met geen mogelijkheid op de foto te zetten is, hè? En ik moet bekennen dat de man thuis ook wel even raar stond te kijken toen ik hem dit voorschotelde. Echt zo'n blik van "Moet ik dat opeten?" Gelukkig veranderde dat al snel na een paar happen. Eindconclusie: lekker & mag vaker!

Het smaakt echt totaal anders dan de bekende babi ketjap of nasi ofzo, dus het is een mooie afwisseling. 

 

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • 120 ml sojasaus
  • 120 ml water
  • 120 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 500 gram sukadelappen
  • 35 gram maïszetmeel
  • 3 lente-uitjes, in stukjes gesneden

 

En zo maak je het

  1. Verhit wat boter of olie in een pannetje. Haal de pan van het vuur en voeg de knoflookpoeder en gemberpoeder toe (wel even van het vuur halen, want anders bakken de kruiden meteen aan). Roer even goed door elkaar.
  2. Doe daarna de sojasaus en water in de pan, mix goed door elkaar en zet de pan terug op het vuur. Laat het mengsel warm worden.
  3. Roer dan de basterdsuiker er door. Breng de saus aan de kook en laat ongeveer 3 minuten koken. Haal de saus van het vuur en zet aan de kant.
  4. Snijd de sukadelappen in stukjes. Meng alle maïzena door het vlees en laat het ongeveer 10 minuten staan. Schud daarna de overtollige maïzena er af. 
  5. Verhit wat olie of boter in een wok of koekenpan. Bak het vlees gaar. Haal daarna uit de de biefstuk uit de pan met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken. 
  6. Doe het vlees bij de saus in de pan. Zet de saus op het vuur en laat het al roerend twee minuten koken.
  7. Serveer het vlees met de lente-uitjes er over heen. Lekker met rijst!

Reactie plaatsen

Reacties

Rob Freijer
8 maanden geleden

Smaakt inderdaad anders dan nasi

Rina Gartsen
3 jaar geleden

Hallo Syts
Ik heb zojuist jou recepten gevonden staan veel leuke en lekker eens uitproberen recepten bij ga het ze
zeker eens uitproberen groet Rina

Yvon
4 jaar geleden

Beste Syts, gebruik je nu sucadelappen of biefstuk?
3 min koken voor sucadelappen klopt niet volgens mij, erg verwarrend zo. Hartelijke groet, Yvon