RAVIOLI LASAGNE

Vinden jullie ravioli ook zo lekker? Ik maakte er een grote schaal lasagne mee, met spinazie, kipfilet, zelfgemaakte tomatensaus en een lekker dikke laag kaas. 

 

Leuk detail trouwens: ik maakte tegelijkertijd een nog veel grotere schaal met deze lasagne, om te eten tijdens de verhuizing van mijn broer en zijn vrouw, die weer in Fryslân zijn komen wonen (hoera!). Dan hoefden alle verhuizers niet meer te koken en aten we niet (alweer) patat, pizza of Chinees.

 

Op zich leuk bedacht, maar... de oven in hun nieuwe huis bleek geen oven te zijn, maar een eenvoudige magnetron! Haha, daar sta je dan met je ovenschalen. Dus maar over op plan B: alles uit de ovenschaal in een hele grote pan gekieperd, en de pasta gewoon op het fornuis verwarmd. Qua smaak maakte het niet zoveel uit (al misten we nu wel de lekkere kaaslaag, want die was nu door de saus gesmolten). Maar het leek natuurlijk helemaal nergens meer naar! En het oog wil ook wel wat, hoor... :-)  

 

Ingrediënten voor 3-4 personen

  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, gesnipperd
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • 400 gram tomatenblokjes
  • peper
  • zout
  • 500 gram ravioli - wij kozen voor verse ravioli met spinazie en kaas, maar je kunt ook een andere soort kiezen. 
  • 250 gram diepvriesspinazie, ontdooid
  • 100 gram plakken kipfilet, in reepjes gesneden
  • 150 gram geraspte kaas

 

En zo maak je 't

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. 
  2. Kook de ravioli gaar zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en laat afkoelen.
  3. Fruit de ui en de knoflook. Strooi daarna de suiker er over en bak eventjes mee, totdat de suiker is gecarameliseerd.
  4. Roer de balsamico azijn en de tomatenblokjes er door. Verwarm dit al roerend. Breng op smaak met wat peper en zout. Laat het geheel al roerend 10 minuten zachtjes koken. 
  5. Schep een klein beetje saus op de bodem van een ovenschaal. Leg er een laag ravioli boven op, gevolgd door een laag kipfilet en een laag spinazie. Doe daarop weer een laagje saus, en stapel zo door. Eindig met een laag saus. 
  6. Strooi de kaas over de saus.
  7. Zet de ovenschaal in de oven en bak de lasagne in 30 minuten gaar.  

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.