Zoetzure kip met mandarijn

Zoetzure saus zelf maken: dat is echt heel erg eenvoudig & super lekker! Deze saus heeft mandarijntjes als basisingrediënt. 

Ik beken: wij eten bijna nooit zoetzure saus en áls we het al eten, dan komt het altijd uit een potje. Maar dat ga ik echt nooit meer doen, want deze zelfgemaakte saus is veel lekkerder. In plaats van mandarijntjes kun je ook een ander blikje fruit gebruiken: ananas of perzik bijvoorbeeld. 


Ingrediënten voor 4-6 personen 

  • 360 gram ongekookte rijst

Voor de kip

  • 1,5 eetlepel maïzena
  • flinke snuf peper
  • 1 eiwit
  • 4 stukken kipfilet, in stukjes

Voor de saus

  • 1,5 eetlepel koolzaadolie
  • 180 gram kristalsuiker
  • 120 ml witte wijnazijn
  • 120 ml ketchup
  • 60 ml sojasaus
  • 1/8 theelepel sesamolie
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • 1/2 rode paprika, in stukjes
  • 1 blik van 312 gram mandarijntjes op sap (uitlekgewicht 175 gram)
  • 3-4 eetlepels maizena
  • 60 ml koud water

 

En zo maak je het

  1. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Meng de maïzena, peper en het eiwit door elkaar. Roer daarna de kipstukjes er door heen.
  3. Meng in een pannetje de olie, suiker, wijnazijn, ketchup en sojasaus door elkaar. Zet op het vuur en breng al roerend aan de kook. Voeg dan de knoflook, paprika en de mandarijntjes (met sap!) toe. Laat nog 1-2 minuten door koken.
  4. Verhit wat olie of boter in een koekenpan en bak de kip in een paar minuten gaar.
  5. Meng de maizena door het koude water. Roer dit door de saus en laat (al roerend) nog 1 minuut sudderen. 
  6. Serveer de rijst met de saus, gebakken kip & wat kroepoek.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.