Griesmeelpudding

Met gekleurde spikkels wordt alles beter en lekkerder, vinden jullie ook niet? Deze griesmeelpudding wordt er in elk geval heel vrolijk van. De jongens hebben er van gesmuld! :-) 

Griesmeelpudding is echt een toetje van vroeger; dat beeld heb ik er tenminste bij. Bij ons staat het in elk geval niet vaak op tafel. Toen ik zelf klein was at ik het trouwens ook niet echt vaak - maar dat kan natuurlijk ook komen doordat mijn ouders er niet van hielden. Eten jullie het nog wel eens?

Het is in elk geval heel erg makkelijk te maken, met maar drie ingrediënten. Laat de pudding opstijven in een mooi vormpje en versier hem met spikkels, hagelslag, een lekkere warme saus en vers fruit & je hebt een heel mooi dessert! 

Ingrediënten voor 10 personen

  • 1 liter halfvolle melk
  • 100 gram griesmeel
  • 90 gram fijne kristalsuiker
  • versiering zoals spikkels & hagelslag, of een lekkere chocolade- of rode saus en vers fruit

 

En zo maak je 't

  1. Breng de melk al roerend aan de kook.
  2. Meng de griesmeel met de suiker. Doe dit bij de melk. Laat het 5 minuten zachtjes doorkoken, totdat het wat dikker is geworden.
  3. Schep de griesmeelpudding in 10 vormpjes. Ik gebruikte siliconen vormen, daar kun je de puddingkjes straks weer makkelijk uit halen.
  4. Zet de puddingkjes in de koelkast en laat ze daar 1-2 uur opstijven. Haal ze daarna voorzichtig uit de vormpjes. Versier ze daarna met wat je maar wilt!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.