Home » Recepten » Cake » Bosbessen-amandelcake

Bosbessen-amandelcake

Een lekker zoete cake in een taartvorm, met frisse bosbessen, amandelen & een laagje glazuur. Dit recept is voor 8 punten, maar als je veel visite krijgt verdubbel je gewoon het recept & maak je er een hele grote cake van! 

Ik vind een plaatcake echt superhandig: je hebt met maar één keer werk heel veel gebak, en je hoeft het niet in de koelkast te bewaren. Die zit namelijk meestal stampvol als we een verjaardag vieren, en als er dan ook nog twee of drie taarten bij in moeten... dat past dus niet. En dan is een cake ideaal. 

Maar omdat je niet altijd heel veel stukken nodig hebt, heb ik deze cake gewoon in een kleine taartvorm gebakken. Dan heb je precies genoeg voor 8 personen. En heb je meer nodig? Doe dan de ingrediënten keer 3 voor een bakplaat van 30 x 40 cm. Wellicht heb je dan 5-10 minuten extra baktijd nodig. 

Ook lekker plaatgebak:


Ingrediënten voor 1 cake van 8 stukjes

  • 100 gram kristalsuiker
  • 1 1/3 eieren, op kamertemperatuur
  • 45 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 1/3 theelepel amandelextract
  • 2/3 theelepels vanille-extract
  • 100 gram bloem 
  • 110 gram bevroren bosbessen
  • 20 gram geschaafde amandelen

Voor de glazuurlaag:

  • 35 gram poedersuiker
  • 1 /3theelepel vanille-extract
  • 1/3 - 2/3 eetlepels melk

En zo maak je 'm

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Vet een springvorm van 20 cm in met boter of bakspray. 
  3. Mix met een mixer de suiker en eieren in ongeveer 5 minuten door elkaar, tot het mengsel gestegen en dikker is, en licht van kleur. 
  4. Voeg de boter, amandel- en vanille-extract toe en mix 2 minuten. 
  5. Voeg al mixend de bloem toe en mix tot je een egaal beslag hebt. 
  6. Spatel de bosbessen door het beslag. 
  7. Giet het beslag op de bakplaat en verspreid het met een glad mes over de hele plaat. 
  8. Strooi de amandelen er bovenop.
  9. Schuif de bakplaat in de oven en bak de cake in ongeveer 35 minuten gaar. Een satéprikker moet er schoon uitkomen. Laat de cake afkoelen.
  10. Meng de poedersuiker met de vanille-extract en de melk. Maak met een lepel schuine strepen met het glazuur over de cake. Snijd de cake daarna in punten.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.