Kwarkbrood met appel en rozijnen

Een zoet en makkelijk brood met zachte stukjes appel, rozijnen en muesli. Voor wie van een brood met een beetje méér houdt!

Je hebt maar heel weinig tijd nodig om het deeg te maken - gewoon even door elkaar roeren en hup, het bakblik in. Scheelt weer; kun je tijdens het bakken mooi andere dingen doen!  

Ingrediënten voor 1 klein brood

  • 250 gram magere aardbeienkwark
    (naturel kwark kan ook)
  • 1 middelgroot ei
  • 250 gram tarwebloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel baking soda (zuiveringszout)
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel koek- en speculaaskruiden
  • 2 appels, geschild en in stukjes
  • 50 gram gele rozijnen
  • 50 gram muesli of havermout + een handje extra


En zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. 
  2. Bekleed een bakblik van ongeveer 11 x 21 cm met bakpapier. 
  3. Roer met een garde de bloem, bakpoeder, baking soda, zout en koek- en speculaaskruiden door elkaar. Voeg de kwark en het ei toe en meng met een pollepel tot een zo glad mogelijk beslag. 
  4. Roer de stukjes appel, rozijnen en muesli/havermout door het beslag en giet dit in het bakblik. Strooi een beetje extra muesli (zonder de rozijnen) of havermout over het beslag.
  5. Zet het bakblik in de oven en bak het brood in 40-45 minuten gaar. Laat het brood daarna afkoelen op een rooster.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.