Home » Recepten » Hoofdgerechten » Pasta » Lasagne alfredo

Lasagne alfredo

Lasagnealfredo11.jpg

Vandaag geen lasagne met een rode saus, maar met een witte! Deze lasagne alfredo is heel eenvoudig zelf te maken met een beetje melk, bouillon, bloem en kaas. 

Ik had wel een beetje mijn twijfels of de saus het wel zou 'houden' in de oven. Zo'n saus met bloem en melk, zou die niet gaan schiften tijdens het bakken? Dat was wel een béétje het geval, moet ik bekennen. Maar misschien kwam dat ook wel doordat er vocht uit de courgette kwam tijdens de baktijd. 

Dus misschien moet je een alfredosaus gewoon meteen serveren bij gekookte pasta, en niet voor een ovenschotel gebruiken. Maarrrrr ik had nu eenmaal zin in lasagne. Gelukkig smaakte het uitstekend! En dat is tenslotte het belangrijkste :-)  

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 250 gram gekruid half-om-half gehakt
  • 3 eetlepels bloem
  • 240 ml tuinkruiden- of kippenbouillon
  • 240 ml halfvolle melk
  • 35 gram geraspte Parmezaanse kaas + extra om er over heen te strooien
  • 1/2 theelepel zout
  • snuf peper
  • 1 courgette, in dunne plakjes geschaafd
  • 150-200 gram lasagnebladen
  • handje verse gesnipperde peterselie

 

En zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  2. Verhit wat olie of boter in een koekenpan. Bak het gehakt rul. Zet daarna het gehakt aan de kant. 
  3. Verhit wat olie of boter in een wok. Fruit de ui en knoflook in 1-2 minuten. Strooi dan de bloem er bij en bak al roerend 1 minuut.
  4. Voeg de bouillon toe en meng alles goed door elkaar. Roer daarna de melk er bij en breng het mengsel aan de kook. Laat een paar minuten zachtjes koken, totdat de saus wat dikker is geworden. Meng dan de kaas, zout en peper er door heen. 
  5. Schep een laagje saus op de bodem van een ovenschaal. Leg daarbovenop een laag lasagnebladen. Stapel door met laagjes courgetteplakken, gehakt, saus, lasagnebladen, courgette, saus, gehakt, enzovoort. Eindig met een laag saus en strooi daar nog een beetje geraspte Parmezaanse kaas over heen.
  6. Zet de ovenschotel in de oven en bak de lasagne in 30 minuten gaar. Strooi voor serveren nog een beetje peterselie over de lasagne. 

 

 

 

Lasagnealfredo2.jpg
Lasagnealfredo6.jpg
Lasagnealfredo112.jpg

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.