Home » Recepten » Cake » Perzik-vanille tulband cake

Perzik-vanille tulband cake

Perzikvanilletulbandcake182-1.jpg

Vorige week hadden we een doopdienst in onze kerk: reden voor een feestje! Ik bakte dus een aantal tulbanden voor bij de koffie, waaronder deze perzik-vanillecake. 

Ik ben gek op mijn tulbandvorm. Het ziet er altijd zo mooi uit: zo'n supergrote ronde cake. Maar juist omdat een tulbandcake zo groot is bak ik er niet zo vaak eentje... wie moet dat allemaal opeten? Dus als ik de kans krijg om voor een grote groep cake te bakken, dan wordt dat al snel een tulband cake. Ik bakte er voor deze specifieke zondag drie verschillende (en ook nog een boffert). Leuk!

Perzik smaakt heerlijk in een cake (zie ook deze perzik plaatcake, één van mijn favorieten! Wat is die lekker. Als ik de foto's zie krijg ik er meteen weer zin in). Ik besloot dus om een cake met perziken te maken - uit blik dit keer, want het is nog niet de tijd voor verse perziken.

En eerst wilde ik het hele blik perziken gebruiken, maar dat leek me toch wat veel. Dus nam ik de helft - maar bij nader inzien had ik toch beter alle perziken kunnen gebruiken. Want zoals je op de foto's ziet 'kruipen' de perziken tijdens het bakken nogal naar elkaar toe, en zit niet door de hele cake perzik! In het recept heb ik dus gezet dat je alle perziken nodig hebt. Dan is de verhouding veel beter! 


Ingrediënten

  • 390 gram bloem
  • ½ theelepel baking soda
  • ½ theelepel bakpoeder
  • ½ theelepel zout
  • 225 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 350 gram kristalsuiker
  • 4 grote eieren, op kamertemperatuur
  • 1 theelepel vanille-extract 
  • 125 gram zure room
  • 470 gram perziken uit blik (1 groot blik à 825 gram inclusief siroop) 

 

En zo maak je het 

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een grote tulbandvorm in en bestuif met bloem. Tik de overtollige bloem er uit. 
  2. Laat de perziken uitlekken. Dep ze droog met een schone doek en snijd ze in dunne schijfjes. 
  3. Meng de bloem, bakpoeder, baking soda en zout met een garde door elkaar. 
  4. Mix in een andere kom de boter en suiker door elkaar. Voeg de eieren toe en mix het 2-3 minuten, tot je een egale massa hebt.
  5. Doe dan de vanille-extract en zure room er bij en mix nog 1-2 minuten.
  6. Voeg al mixend het bloemmengsel toe. 
  7. Schep een beetje beslag in de tulbandvorm. Leg daarop een laag perziken. Bedek met wat beslag, leg er weer een laag perziken in en ga zo door tot je eindigt met een laag beslag. 
  8. Schuif de vorm in de oven en bak de cake in 80-85 minuten gaar. Hij is klaar als een tandenstoker er schoon uit komt. Laat de cake in de vorm minstens 30-45 minuten afkoelen en keer hem daarna voorzichtig om op een rekje. Weersta de verleiding om de cake meteen uit de vorm te willen halen. Hij is dan nog zo zacht dat hij heel snel breekt & dan zit de helft van de cake nog in de vorm...
  9. Bestuif met een beetje poedersuiker en snijdt de cake in plakken. 

 

 

Perzikvanilletulbandcake7.jpg
Perzikvanilletulbandcake30.jpg
Perzikvanilletulbandcake18-1.jpg
Perzikvanilletulbandcake11.jpg
Perzikvanilletulbandcake42.jpg
Perzikvanilletulbandcake34.jpg
Perzikvanilletulbandcake2.jpg

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.