Home » Tips & trucs » Kook- en baktips » Oud stokbrood weer vers maken

Oud stokbrood weer vers maken

DSCN2232.jpg

Er is niks zo lekker als een vers stokbrood van de bakker. Alleen al hoe het ruikt! Maar een dag later is datzelfde stokbrood droog en taai geworden. Gelukkig kun je er heel snel en simpel weer een knapperig en vers brood van maken. 

Dat lukt trouwens alleen met een stokbrood dat je nog niet in stukjes hebt gesneden. Want als je die stukjes weer vers wilt maken en ze daarvoor in de oven schuift, krijg je hele knapperige stukjes :-) Ook lekker trouwens, daar kun je mooi crostini's ofzo van maken. Maar goed, dat is niet wat je nu wilt.

Met een heel stokbrood werkt het dus wel prima. Datzelfde geldt ook voor harde broodjes, zoals kaiserbroodjes, harde meergranen pistoletjes of Italiaanse bollen. Gewoon even in de oven!

Zo doe je dat

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Maak het stokbrood met je hand nat.
  3. Leg het stokbrood in de oven en bak 7-10 minuten, totdat het brood weer lekker knapperig is.  
DSCN2229.jpg
DSCN2234.jpg
DSCN2232_2.jpg

Reactie plaatsen

Reacties

Smithf90
2 maanden geleden

Say, you got a nice blog post. Really Cool. fcgdadddbakabfdb

Smitha47
4 maanden geleden

Hi Dear, are you in fact visiting this website daily, if so then you will definitely take fastidious knowledge. gacfebkeackaaebd

Margôt
2 jaar geleden

Het stokbrood opwarmen kun je lekkerder makrn door schijfjes te snijden, maar niet helemaal door.in de snedes doe je dat wat kruidenboter of pesto en bakt het dan ook 7 tot 10 minuten op 20 graden. Als het klaar is niet alleen lekker knapperig maar ook de smaak van de kruidenboter of pesto zit echt in het brood. Geloof me het is echt lekker