Granola met speculaas & koekkruiden

Ontbijten met speculaasjes: dat keuren onze jongens voor 200% goed. Deze granola met speculaas & koekkruiden vinden ze LEKKER! 

En ik zelf trouwens ook :-) Ik gebruikte koek- en speculaaskruiden om de granola op smaak te brengen en mengde er na het bakken wat stukjes speculaas door heen. Smaakt heerlijk door de yoghurt, kwark of vla!

Ingrediënten

  • 245 gram suikervrije muesli (zonder de rozijnen, vis die er even uit!)
  • 95 gram ongezouten noten (bijv. een mix van amandelen, para-, wal-, pecan- & hazelnoten)
  • 30 gram lijnzaad
  • 40 gram zonnebloempitten
  • 3 eetlepels maple siroop of honing
  • 3 eetlepels water
  • 2 theelepels koek- en speculaaskruiden
  • snuf zout
  • 4 speculaasjes, in stukjes gehakt

 

En zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Hak de noten in stukjes.
  3. Meng de muesli, noten en zaden in een kom met de maple siroop, water, zout & koekkruiden. Roer goed door elkaar.
  4. Spreid het mengsel uit op de bakplaat en schuif die in de oven. Bak de granola 15-20 minuten in de oven. Houd de laatste minuten even goed in de gaten of het niet te snel gaat; het moet niet verbranden.
  5. Laat de granola afkoelen en meng dan de stukjes speculaas er door heen.

     

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.