Home » Recepten » Hoofdgerechten » Aardappels » Zuurkoolschotel met geitenkaas

Zuurkoolschotel met geitenkaas

Lekker voor tijdens een koude regendag in de zomer: een zuurkoolschotel met geitenkaas, appel, rozijnen en gekruide spekjes. 

Als je niet van geitenkaas houdt (het is bijna niet voor stellen, maar er zijn écht mensen die dat niet lekker vinden :-) ) dan kun je ook kiezen voor feta of een pittige geraspte kaas. Neem in elk geval een kaas die van zichzelf ook al veel smaak heeft. Dat geeft namelijk net die extra draai aan een 'gewone' zuurkoolstamppot.

 

Ingrediënten voor 2 personen

  • 500 gram aardappelpuree
  • 300 gram zuurkool
  • 1 appel
  • 25 gram rozijnen
  • beetje tijm
  • 125 gram geitenkaas
  • 2 gekruide speklapjes
  • peper
  • zout

 

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snijd de speklapjes in stukjes. Verhit wat olie of boter in een koekenpan en bak de spekjes gaar.
  3. Snijd de appel in stukjes. Meng de appel met de spekjes, rozijnen en een beetje tijm door de zuurkool heen. Schep alles in een ovenschaal.
  4. Breng de aardappelpuree op smaak met wat peper en zout. Verdeel de aardappelpuree over de zuurkool.
  5. Verbrokkel de geitenkaas en strooi deze over de puree.
  6. Bak de zuurkoolschotel in 30 minuten in de oven goudbruin.
Zuurkoolschotelmetgeitenkaas19.jpg
Zuurkoolschotelmetgeitenkaas23_vk.jpg
Zuurkoolschotelmetgeitenkaas14.jpg
Zuurkoolschotelmetgeitenkaas2.jpg
Zuurkoolschotelmetgeitenkaas9.jpg
Zuurkoolschotelmetgeitenkaas6.jpg

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.