Zuurkoolschotel met geitenkaas

Lekker voor tijdens een koude regendag: een zuurkoolschotel met geitenkaas, appel, rozijnen en gekruide spekjes. 

Als je niet van geitenkaas houdt (niet dat ik me daar iets bij voor kan stellen, haha!) dan kun je ook kiezen voor feta of een pittige geraspte kaas. Neem in elk geval een kaas die van zichzelf ook al veel smaak heeft. Dat geeft net die extra draai er aan! 

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 gekruide speklapjes in stukjes, of 150 gram spekreepjes
  • 300 gram zuurkool, uitgelekt
  • 1 appel, in stukjes
  • 50 gram rozijnen
  • beetje tijm
  • 100 gram geitenkaas
  • 500 gram aardappelpuree
  • peper
  • zout
  • handje verse gesnipperde peterselie

 

En zo maak je 't

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Verhit wat olie of boter in een koekenpan en bak de spekjes gaar.
  3. Meng de appel met de spekjes, rozijnen en een beetje tijm door de zuurkool. Schep alles in een ovenschaal.
  4. Breng de aardappelpuree op smaak met wat peper en zout. Verdeel de aardappelpuree over de zuurkool.
  5. Verbrokkel de geitenkaas en strooi deze over de puree.
  6. Bak de zuurkoolschotel in 30 minuten in de oven goudbruin. Strooi er voordat je 't serveert wat peterselie over. 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.