Home » Tips & trucs » Kook- en baktips » Wraps bewaren

Wraps bewaren

Vaak heb ik van een pak wraps maar de helft nodig. En wat moet je dan met de andere helft? Weggooien is zonde & ook niet nodig: in de vriezer kun je de wraps namelijk nog een hele poos bewaren!

Doe het geopende pak wraps in een plastic zak, doe er een knoop in en leg ze zo in de vriezer. Je hoeft niet iets als bakpapier ofzo tussen de wraps te leggen, ze kunnen gewoon in één stapel worden ingevroren. Net als bij bevroren brood kun je zo een enkele wrap uit het pak halen. In een paar minuten is 'ie ontdooid en kun je hem gebruiken.

Handig, toch?

Je kunt trouwens ook opgerolde wraps met vulling invriezen, maar dan hangt het wel even af van de vulling. Komkommer, tomaat en sla bijvoorbeeld kun je niet goed invriezen, dat komt waterig en niet lekker uit de vriezer. Maar roomkaas, pesto en ham kun je bijvoorbeeld weer wel prima invriezen.  

Reactie plaatsen

Reacties

Sytske Balt
3 jaar geleden

Hallo Rita, Als je ze goed in een afgesloten plastic zak verpakt kun je ze zeker meerdere maanden in de vriezer bewaren. Verder dan dat ben ik niet gekomen; toen waren ze al weer op! :-) Groetjes, Sytske

Rita Chaudoir
3 jaar geleden

Hoe lang kan je wraps bewaren in de diepvries ?