Snelle appelcake zonder boter
Dit is een super makkelijke cake om te maken. Gewoon alles door elkaar mixen; appel er door & bakken maar! En het mooiste er van is dat er helemaal geen boter in zit. Kun je lekker nog een tweede stukje opeten! :-)
Ik deed een Redlove appeltje (van de boom uit onze tuin) door de cake. Die appels zijn namelijk zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant rood. En dat lijkt zo mooi in de cake!
Ingrediënten voor 9-12 stukjes
- 150 gram tarwebloem
- 125 gram suiker
- 13 gram bakpoeder, gezeefd
- snuf zout
- 2 middelgrote eieren
- 1 theelepel vanille aroma
- 1 grote zoetzure appel, in kleine blokjes, met schil
- 2-3 theelepels fijne kristalsuiker
En zo maak je 'm
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng alle ingrediënten, behalve de stukjes appel, door elkaar.
- Bekleed een klein cakeblik of ovenschaaltje met bakpapier. Ik gebruikte een vierkante ovenschaal van 15 x 15 cm.
- Schep 1/3 van het beslag in de bakvorm. Verdeel de helft van de appelblokjes er over.
- Schep weer 1/3 deel van het beslag in de vorm en daarover de andere helft van de appelblokjes.
- Doe de rest van het beslag er over.
- Strooi de suiker over het beslag.
- Bak de cake in 40-45 minuten gaar. Laat hem afkoelen en snijd hem daarna in vierkante blokjes.
Reactie plaatsen
Reacties
recept klopt niet.
heb er zel ebkele scheuten met en een scheut olie aan toegevoegd met een mooi reaultaat.