Home » Recepten » Hoofdgerechten » Pizza, pannenkoek & wraps » Lahmacun (Turkse pizza)

Lahmacun (Turkse pizza)

Lahmacun1.jpg

Het meest spannende aan deze lahmacun vond ik de vraag of je rauw gehakt op een pizza kunt smeren. Komt dat wel gaar uit de oven? Ja dus - en het smaakte heerlijk!


Lahmacun is een traditioneel oosters gerecht, dat bestaat uit deeg belegd met een mengsel van pittig gekruid gehakt, ui, tomaat, pepers en peterselie. Voordat je het opeet besprenkel je het met citroen. Je kunt lahmacun opgerold (als een soort wrap) eten, maar ook plat.

Ik koos er voor om deze lahmacun niet als opgerolde wraps te maken, maar als kleine pizza's. Niet alleen omdat we een pizzabodem lekkerder vinden, maar ook omdat dat veel minder werk was dan het maken van zulke platte wrapbodems.

Als je het jezelf niet te moeilijk wilt maken, zou je er ook voor kunnen kiezen om tortilla's te besmeren met het gehaktmengsel, die in de oven af te bakken en daarna opgerold op te eten. Lekker makkelijk & snel klaar!

 

Ingrediënten voor 4 kleine pizza's

Voor het deeg:

  • 170 ml handwarm water
  • snuf suiker
  • 2/3 theelepel gist
  • 200 gram bloem
  • 2/3 theelepel zout

Voor de vulling:

  • 1/2 rode ui, gesnipperd
  • 2 - 2,5 eetlepel Al'fez Harissa hot chilli paste (kocht ik bij de Jumbo)
  • 200 gram ongekruid gehakt
  • peper
  • zout
  • 1 tomaat, in kleine stukjes
  • 1/2 rode paprika, in kleine stukjes
  • klein handje verse peterselie, gehakt
  • klein handje verse koriander, gehakt
  • 1 citroen, in partjes 

Harissahotchillipaste.jpg

En zo maak je het

  1. Roer de snuf suiker en de gist door het handwarme water. Laat een minuut of 5-10 staan.
  2. Meng de zout en bloem in een kom, voeg het gistmengsel toe en kneed met een mixer met deeghaken tot een soepel deeg.
  3. Rol het deeg tot een bal en doe het in een met olijfolie ingevette kom. Bedek met plastic en laat ongeveer 1 uur rijzen bij kamertemperatuur, tot het deeg 2x zo groot is geworden.
  4. Meng intussen het gehakt met de rode ui, en de hot chili paste. Breng op smaak met zout en peper. Kneed daarna de tomaat, paprika, peterselie en koriander er door heen tot je een glad gehaktmengsel hebt.
  5. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  6. Smeer twee vellen bakpapier in met olijfolie. Verdeel het deeg in vieren en rol elk stuk tussen het bakpapier met een deegroller uit tot een platte deeglap.
  7. Besmeer elke deeglap met het rauwe gehaktmengsel. Ik deed dat met een ongekarteld mes.
  8. Leg de pizza's op een met bakpapier beklede bakplaat, schuif in de oven en bak in 10-15 minuten gaar.
  9. Serveer de pizza's met schijfjes citroen zodat je er wat citroensap over kunt sprenkelen. Als je de pizza's nog pittiger wilt, smeer er dan naar smaak nog wat extra chilli paste over heen.


Lahmacun9.jpg
Lahmacun20vk.jpg
Lahmacun17.jpg
Lahmacun5.jpg
Lahmacun2.jpg
Lahmacun13.jpg
Lahmacun15.jpg
Lahmacun6vk.jpg

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.