Bierbrood met olijven & feta

"Gooi je BIER door het brood?" vroegen de jongens met opgetrokken wenkbrauwen. Ja dus! En ook nog olijven en feta, met als resultaat een heerlijk broodje waar je helemaal geen werk van hebt. Je hoeft het deeg niet te kneden en het hoeft ook niet te rijzen!

De jongens dachten trouwens dat het brood naar bier zou smaken, maar dat is helemaal niet zo. Daar proef je niks meer van!

Ingrediënten voor 1 klein brood

  • 350 gram bloem
  • 2,5 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 35 gram gesmolten roomboter
  • 300 ml bier
  • 100 gram feta, in blokjes
  • 100 gram groene olijven, door de helft
  • evt. wat stukjes fijngesneden rode paprika

 

En zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden. 
  2. Bekleed een bakblik van ca. 11 x 21 cm met bakpapier. Invetten kan ook; ik vind bakpapier gemakkelijker. Dan blijft het gegarandeerd niet kleven :-)
  3. Roer de bloem, bakpoeder en zout met een lepel door elkaar. Voeg de gesmolten boter en bier toe en roer tot je een goed gemengd beslag hebt.
  4. Spatel de olijven en feta (en de paprika, als je dat er door wilt doen) door het beslag.
  5. Giet het beslag in het cakeblik en schuif dat in de oven. Bak het brood in 45 minuten gaar. Laat daarna afkoelen op een rooster. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.