Bakken met Avocado's 

Ik eet bijna nooit avocado's. Jullie wel? Ik hoor heel vaak dat ze zo gezond zijn, maar er zijn zoveel ándere lekkere dingen om te eten dat avocado's bij ons thuis toch amper op tafel staan. Maarrrr deze week kreeg ik een doos vol met avocado's, om allemaal lekkere dingen mee te maken. Hoe leuk is dat! 

En ik heb al besloten dat ik ga bakken met al die avocado's. Want je kunt ze natuurlijk lekker op een broodje doen of door de salade, maar aangezien ik het allerliefste bak, wil ik wat anders met deze fruitsoort maken. Misschien vinden de mannen thuis het resultaat dan ook lekker (want avocado's gewoon lusten ze niet). 

Ik wil in elk geval een avocado taart maken. En pannenkoeken. Misschien nog wel een cake of een quiche, dat weet ik nog niet precies. Ik vind het sowieso al leuk dat alles zo mooi groen wordt met avocado's er door! :-) 

Bij de avocado's kreeg ik ook een avocado snijder. Die had ik nog nooit gezien, jullie wel? Best handig: je kunt 'm er mee door midden snijden en de pit er handig mee uit halen, en wat vooral goed werkt: het vruchtvlees er mee uit de schil lepelen. Een gewone lepel is daar meestal net wat te klein voor, maar met deze snijder lepel je in één keer alles er uit! 

En wat ik ook nog wil gaan doen: proberen om avocado plantjes te kweken met de pitten. Twee jaar geleden hadden we een plantje, uit een pit die we hadden gekregen (want ja, hier kwam nooit een avocado in huis). Maar dat plantje sneuvelde met de eerste nachtvorst... ik was vergeten om 'm binnen te halen! Zo stom. Maar met al deze avocado's hebben we pitten genoeg om het nog een paar keer te proberen. Er zal op zijn minst wel één pit uitlopen, denken jullie ook niet? Ik ben benieuwd of er in Nederland ook vruchten aan zo'n plant kunnen groeien... Maar zo ver zijn we nog niet! Eerst maar eens bakken. Leuk!  


 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.