Gekruide kip  uit de braadzak

Braadstomen is echt super makkelijk! Voor deze maaltijd deed ik kip, aardappels & lekker veel groente samen met een lading kruiden in een braadzak. Even goed husselen & daarna kan het zó in de oven. Eet smakelijk! 

Het is trouwens niet alleen zomaar klaar, braadstomen is ook nog eens een hele gezonde manier om je eten klaar te maken. Je hebt namelijk helemaal geen boter of olie nodig. Het  vlees wordt lekker mals en zacht & ook de aardappels en groenten zijn heerlijk gekruid. En je kunt er eindeloos mee variëren! 

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 stukken kipfilet
  • 300 gram vastkokende aardappels, geschild & in stukjes
  • 1/2 courgette, in stukjes
  • 1/2 rode paprika, in stukjes
  • 1/2 groene paprika, in stukjes
  • 1/2 gele paprika, in stukjes
  • 1 ui, gesnipperd of in ringen
  • 1 eetlepel water

Kruiden:

  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/4 theelepel zout
  • 1/4 theelepel peper
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1/4 theelepel gemalen gember
  • 1/2 theelepel gemalen koriander
  • snuf cayennepeper

En verder

  • 1 braadzak (die zijn ook zonder kruidenmix te koop in de supermarkt; meestal liggen ze dan bij de plastic zakjes en bakpapier enzo)

 

En zo maak je 't

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  2. Doe alle ingrediënten (inclusief de kruiden) in een grote braadzak. Maak de zak dicht en hussel alles door elkaar, zodat de kruiden goed zijn verdeeld over de groenten, kip en aardappels.
  3. Leg de zak in een grote ovenschaal. Zet de schaal in de oven en bak alles in 45-60 minuten gaar. Waarschijnlijk is alles in 45 minuten wel klaar, maar als je hele grote stukken kipfilet (of kippenpoten) gebruikt heb je misschien wat meer tijd nodig. 
  4. Knip de zak voorzichtig open (er komt hete stoom uit!) en verdeel de aardappels, kip en groente over twee borden. Strooi er een beetje verse peterselie over. Lekker met wat sla of verse spinazie er bij. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.