ham Lasagne met spinazie 

De eerste keer dat wij deze hamlasagne met spinazie aten was... op de camping! Echt waar. Ik maakte 'm in de skottelbraai, met een siliconen taartvorm. Lasagne is altijd lekker, maar als je kampeert smaakt 'ie minstens twee keer zo goed! :-) 

Wij kamperen altijd in een tent, dus we hebben geen oven als we op vakantie zijn. Gelukkig kun je de skottelbraai daar ook heel goed voor gebruiken! En dan kun je dus toch lekkere ovenschotels klaar maken. Ik kocht in een grote Franse hypermarché een opvouwbare siliconen taartvorm die je helemaal plat kunt inklappen, dus hij past perfect tussen de kampeerspullen. En wie zegt dat je alleen taart kunt bakken in een taartvorm? :-) Extra handig is trouwens dat in de rand van de vorm een metalen ring zit, zodat je 'm goed kunt optillen. Zulke siliconen vormen ben ik in Nederland nog niet tegen gekomen, jullie wel?

Het makkelijke van deze lasagne is dat je niets hoeft voor te koken of bakken. Het is gewoon een kwestie van stapelen! En dat gaat lekker makkelijk met de platte plakken ham. 

Ingrediënten voor 2 personen

 • 100-120 gram lasagnebladen
 • 150 gram plakken ham
 • 300-400 gram spinazie uit de diepvries, ontdooid & goed uitgeknepen
 • 490 gram rode pastasaus (ik gebruikte Arriabiata saus, maar een andere smaak kan natuurlijk ook)
 • handje geraspte oude kaas
 • handje geraspte Parmezaanse kaas
 • handje verse gesnipperde peterselie


En zo maak je het

 1. Verwarm de oven (of de skottelbraai) voor op 200 graden. 
 2. Doe een laagje saus op de bodem van de ovenschaal. Leg daarop een laag lasagnebladen. Bedek de bladen met de helft van de spinazie. Dek de spinazie vervolgens weer af met wat saus. 
 3. Bedek de saus met de helft van de plakken ham. Doe daar bovenop de rest van de spinazie. Leg op de spinazie een laag lasagnebladen. Doe daar weer wat saus op, en vervolgens de andere helft van de ham. Bedek de ham met saus.
 4. Doe daarop nog een laag lasagnebladen en bedek dit met de rest van de saus. 
 5. Strooi de geraspte kaas over de schotel. 
 6. Bak de lasagne in 30 minuten in de oven of skottelbraai gaar. Strooi de peterselie er over heen. 


 

Zó maakte ik deze lasagne in de skottelbraai!

Reactie plaatsen

Reacties

Sytske Balt
7 jaar geleden

Hoi Dy! Ja hoor, dat kan echt. Als je tenminste een siliconenvorm hebt die geschikt is voor in de oven ;-)
Ik heb ‘m op het rooster van de skottelbraai gezet, met nog een velletje bakpapier er tussen. Ging prima! Groetjes, Sytske

Dy
7 jaar geleden

Kan dat echt, een siliconenbajvorm in de skottelbraai? En zet je die dan rechtstreeks op het rooster of op de grilllplaat?