Home » Recepten » Hoofdgerechten » Pasta » Cannelloni met kalkoen & paprika

Cannelloni met kalkoen & paprika

Cannelonimetkalkoenpaprika37-2.jpg

Cannelloni met kalkoen, spinazie & paprika. Smaakt zo goed! Het vullen van de lege pastabuisjes is misschien een klusje, maar daarna heb je wél wat lekkers op tafel staan!  
Dat vullen van de staafjes is trouwens echt het meest ingewikkelde aan dit hele recept hoor. Verder stelt het niet zoveel voor: de kalkoen bakken, groente even mee wokken, staafjes vullen, saus & kaas er over en de oven in! 

Valt reuze mee, toch? En het is zo lekker. Dit moeten we echt vaker eten (even onthouden). Dus dat gaan we dan gauw maar weer doen! 

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 stukken kalkoenfilet, in stukjes en gekruid met kipkruiden
  • 400 gram spinazie uit de diepvries, ontdooid en zoveel mogelijk vocht er uit geknepen
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 12-14 buisjes cannelloni (het handigst is de cannelloni die je niet hoeft voor te koken (zoals die van Barilla), dus lees even goed de verpakking!) 
  • 700 gram sugo di pomodori (pot pastasaus)
  • geraspte kaas
  • verse peterselie


En zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Als je cannelloni hebt die je voor moet koken: breng in een grote pan water aan de kook en kook de cannelloni ca. 3 minuten. Spoel de cannelloni af met koud water en laat uitlekken. Als je de cannelloni niet hoeft voor te koken kun je deze stap overslaan.
  3. Verhit wat olie of boter in een wok. Bak de kalkoenfilet in een paar minuten goudbruin. Bak daarna de ui & paprika even mee. Meng tot slot de spinazie er door. 
  4. Bedek de bodem van een ovenschaal met een laagje pastasaus. 
  5. Vul de buisjes met het kalkoen-groente mengsel. Gewoon met je handen doen, dat gaat het makkelijkst! Leg de gevulde buisjes naast elkaar in de ovenschaal.
  6. Bedek de cannelloni met de rest van de saus. Zorg er voor dat de buisjes allemaal goed onder de saus zitten.
  7. Strooi de geraspte kaas er over heen.
  8. Zet de ovenschaal in de oven en bak de schotel in 30 minuten gaar. Strooi er een beetje verse gesnipperde peterselie over voor je de ovenschotel serveert.

 

Cannelonimetkalkoenpaprika14.jpg
Cannelonimetkalkoenpaprika5.jpg
Cannelonimetkalkoenpaprika372-3.jpg
Cannelonimetkalkoenpaprika2.jpg

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.