Home » Recepten » Hoofdgerechten » Vlees & vis » Gevulde varkenshaas in bladerdeeg

Gevulde varkenshaas in bladerdeeg

Gevuldevarkenshaas28.jpg

Het pronkstuk van ons kerstdiner in 2015: varkenshaas in een krokant bladerdeeglaagje, gevuld met ham en zelfgemaakte walnotenpesto.

Hij zag er niet alleen mooi uit (wat een paar sterretjes op de bovenkant al niet doen!), maar hij viel ook heel erg in de smaak. Unaniem goedgekeurd. Dit mag vaker op tafel komen te staan!

En het mooiste is: je hebt er eigenlijk niet eens zo veel werk van. Je kunt de varkenshaas prima een dag van te voren al voorbereiden, zodat hij op de dag zelf alleen nog maar in de oven hoeft. Kun jij lekker bij je visite blijven in plaats van uren in de keuken te staan!

We aten er stoofpeertjes (zóóó lekker), spekboontjes en friet bij. Jongens, wat hebben wij heerlijk gegeten! 

Ingrediënten

  • 1 varkenshaas (ca. 400-500 gram)
  • handvol verse basilicum (ca. 1/2 kopje vol)
  • 15 gram walnoten
  • 40 ml olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 flinke plak ham
  • snuf zout
  • snuf peper
  • 1 lap kant-en-klaar bladerdeeg uit het koelvak (bijv. van Tante Fanny)
  • 1 geklutst ei


En zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de varkenshaas met een lang scherp mes in de lengte bijna doormidden - snijd hem niet helemaal door, maar houd aan één kant een randje over zodat de boven- en onderkant aan elkaar vast blijven zitten. 
Gevuldevarkenshaas5-1.jpg

3. Vouw de doorgesneden varkenshaas
    open. 

Gevuldevarkenshaas7-1.jpg

4. Leg de plak ham op de varkenshaas.

5. Maal de walnoten, basilicum, knoflook en
    olijfolie in een keukenmachine of blender
    fijn. Ik hield de pesto vrij grof, maar je kunt
    'm ook fijner malen. Smeer de pesto over
    de plak ham. 

Gevuldevarkenshaas11-1.jpg

6. Rol de varkenshaas in de lengte op. Strooi
    wat peper en zout over de opgerolde
    varkenshaas. 

7. Leg de varkenshaas op de lap bladerdeeg.
    Rol mooi op; snijd overtollig bladerdeeg er
    af. Leg de varkenshaas op een stuk
    bakpapier. met de naad van het bladerdeeg
    aan de onderkant. Vouw de beide zijkanten
    van het bladerdeeg netjes naar de
    onderkant van de varkenshaas.

8. Steek uit het restje bladerdeeg een paar
    sterren en plak die op de varkenshaas.

9. Bestrijk de varkenshaas met het gekluste
    ei.

Gevuldevarkenshaas13.jpg

10. Schuif de varkenshaas in de oven en bak
      hem in 45 minuten gaar.


Gevuldevarkenshaas24.jpg
Gevuldevarkenshaas36_vk.jpg
Gevuldevarkenshaas32.jpg
Gevuldevarkenshaas35_vk.jpg
Gevuldevarkenshaas21.jpg
Gevuldevarkenshaas31.jpg
Gevuldevarkenshaas22.jpg
Gevuldevarkenshaas30_vk.jpg

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.