Taco's met gekruide kalkoen

Dit vinden jullie lekker. Weet ik zeker! En heel simpel om te maken, deze taco's met gekruide kalkoen. 

Dit soort eten kan ik thuis niet vaak genoeg op tafel zetten. Sterker nog, ik zet maak het veel te weinig klaar volgens de oudste man hier in huis. En eigenlijk komt dat omdat ik ergens toch denk dat het veel werk is. Terwijl ik wel weet dat dat helemaal niet zo is. Even wokken, taco's vullen & nog een paar minuutjes in de oven. Zo simpel! Dit keer maakte ik het mezelf extra makkelijk door gewoon een zakje met kruiden te gebruiken. En wat was dat lekkerrrrr :-) 

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 100 gram kalkoenreepjes
  • 70 gram maïs (uit blik)
  • 200 gram gekookte sperziebonen
  • 1 tomaat, in blokjes
  • 1 zakje original taco seasoning mix van 40 gram (ik gebruikte eentje van Tex Mex Santa Maria, maar je kunt ook een ander merk nemen)
  • 100 ml water
  • 8 taco shells 
  • handje geraspte kaas
  • handje ijsbergsla, in reepjes
  • zure room


En zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  2. Verhit wat olie of boter in een wok. Fruit de ui 1-2 minuten en voeg daarna de paprika toe. Bak 1-2 minuten mee.
  3. Doe de kalkoenreepjes, maïs, sperziebonen en tomaat er bij en wok tot alles goed heet is.
  4. Meng de taco mix met 100 ml water, giet dit in de wok en breng al roerend aan de kook. Haal daarna de pan van het vuur.
  5. Zet de taco shells in een ovenschaal en zorg dat ze goed klem zitten. Verdeel het groente-kalkoenmengsel over de taco's. Strooi daarna over elke taco wat geraspte kaas.
  6. Zet de taco's in de oven en bak ze zo'n 12 minuten, totdat de kaas gesmolten is.
  7. Verdeel de sla over de taco's en schep er daarna wat zure room over heen.  


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.