Ajam Paniki orecchiette 

Gebruiken jullie een boemboe alleen voor door de rijst of bami? Dat hoeft niet, want door de pasta smaakt het ook prima! Ik maakte Ajam Paniki met orechiette, champignons & kip. En dat was lekker! 

Orecchiette is een Italiaanse pastasoort en de naam betekent 'oortjes'. Dat snap je wel als je de vorm ziet: het zijn net kleine oren. Leuk, hè? In Italië eten ze orechiette met rapini, een soort broccoli. Nou ja, dat had ik niet, maar ik had wel een pakje Ajam Paniki. En ik vond dat dat er ook best door heen kon. Lekker met wat verse groente & kip er bij! 

Waarschijnlijk heb je orechiette niet standaard in de kast liggen. Geeft niks, een andere pastasoort kan ook. Smaakt net zo lekker.

 


Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 stukken kipfilet, in blokjes gesneden
  • 200 gram ongekookte orechiette (of een andere pastasoort)
  • 1 kleine courgette, in stukjes
  • 2 uien, gesnipperd
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 200 gram champignons, in schijfjes
  • 50 gram ajam paniki boemboe 
  • 100 ml water
  • 4 eetlepels roomkaas light
  • sambal naar smaak
  • geraspte kaas

 

En zo maak je 't

  1. Kook de pasta beetgaar en giet daarna af.
  2. Verhit wat olie of boter in een wok. Bak de kip in een paar minuten gaar.
  3. Doe de ui en paprika er bij en bak 2-3 minuten mee. Voeg daarna de champignons en courgette toe en roerbak kort mee.
  4. Roer de boemboe en 100 ml water door de pasta heen. Breng al roerend aan de kook. 
  5. Haal de wok van het vuur. Roer de roomkaas door de pasta. Breng de pasta evt. op smaak met wat extra sambal.
  6. Strooi de geraspte kaas er over heen. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.