Kidsproof lunchwraps

"Dit is echt vét lekker man!" aldus onze jongste zoon van drie. Ik was aan het experimenteren met kidsproof lunchgerechten & hij mocht testen. Missie geslaagd dus: deze wraps gingen tot de laatste kruimel op!

Onze jongste is niet zo'n broodeter (op suikerbrood na dan, daar heeft hij nooit problemen mee). Ik zoek dus wel vaker naar alternatieven voor brood. Een gekookt ei is een enorme hit, maar ja, ontbijt en lunch kunnen nou ook niet alleen uit ei bestaan, hè? 

Maar dit is zeker een goede optie. Want het ging op! En het is ook nog eens simpel om te maken én gezond. Wat wil je nog meer? Wij houden 'm er in!

Ingrediënten voor twee wraps:

  • 1 grote tortilla wrap
  • pindakaas
  • 1 halve grote banaan of 1 hele kleine banaan
  • smeerkaas
  • kwart komkommer


Bereiden

  1. Snijd de wrap door de helft.
  2. Besmeer de ene halve wrap met een laag pindakaas. Leg de halve banaan op het uiteinde van de wrap en rol de wrap vervolgens op. 
  3. Besmeer de andere halve wrap met smeerkaas. Snijd de kwart komkommer in de lengte doormidden (anders is 'ie te dik om nog fatsoenlijk te kunnen opeten) en leg 'm op het uiteinde van de wrap. Rol de wrap daarna op.
  4. Opeten maar! Je kunt de wraps zo als geheel op een bordje leggen. Je kunt er ook kleine 'schijfjes' van snijden, dan zijn het wat meer hapklare stukken.
  5. Wil je het in een broodtrommeltje stoppen voor mee naar school of het werk? Wikkel elke wrap dan in een beetje aluminiumfolie of vershoudfolie. 

 

 

 

 

Tip: gebruik je niet het hele pak wraps? Lees hier hoe je de overgebleven wraps het beste kunt bewaren!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.