Paprika's met aardappeltjes & boursin

Meestal vul ik paprika's met rijst of couscous. Vandaag deed ik het lekker anders: ik maakte ze met aardappelpartjes, sperziebonen, gerookte kipfilet & boursin. Super lekker! 

Van die gevulde paprika's zien er altijd zo leuk uit, vinden jullie ook niet? Alleen duurt dat meestal maar totdat we beginnen met eten. Dan wordt het namelijk lekker een rommeltje op onze borden! :-) Maar dat maakt dan toch niet meer uit, hè. Ik maakte voor mezelf trouwens een vegetarische variant: in plaats van gerookte kipfilet deed ik er champignons door. Ook lekker. 

Ingrediënten voor 2 personen

 • 4 paprika's
 • 300 gram aardappelpartjes (koelvers of uit de vriezer)
 • 150 gram gerookte kipfilet, in blokjes
 • 150 gram voorgekookte sperziebonen
 • 4 eetlepels boursin cuisine light
 • handje verse peterselie, gesnipperd

 

En zo maak je ze

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. 
 2. Snijd het kapje met de steel van de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Snijd eventueel ook van de onderkanten een dun stukje af, zodat de paprika's goed rechtop blijven staan. Zet ze in een ovenschaal. 
 3. Verhit een beetje boter of olie in een wok. Roerbak de aardappeltjes, kipfilet en sperziebonen 3-4 minuten. Roer de boursin cuisine er door heen. Haal de pan daarna van het vuur. 
 4. Verdeel de aardappeltjes, sperziebonen en kipfilet over de vier paprika's. 
 5. Zet de ovenschaal in de oven en bak de paprika's in 30 minuten gaar. Strooi daarna een beetje peterselie over de paprika's.
 6. Lekker met een frisse salade er bij.  

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.