Rolo cake

Het is wel duidelijk wat het lekkerste stukje van deze cake is, toch? :-D De bodem met Rolo's en Mentos choco & caramel is echt super lekker in combi met de vanillecake! 

Eigenlijk was het helemaal niet de bedoeling dat alle Rolo's en choco-caramel mentos naar de onderkant van de cake zouden zakken. Als ik de moeite had genomen om ze door midden te snijden voordat ik ze door het beslag spatelde, waren ze vast een beetje meer verspreid door de cake gebleven.

Maar uiteindelijk was het helemaal niet zo erg hoor, dat ze allemaal naar beneden zakten. Want daardoor ontstond dus die hele lekkere bodem met chocolade & caramel. En dat was absoluut niet verkeerd! 

Ingrediënten voor 1 cake

  • 200 gram kristalsuiker
  • 200 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 4 middelgrote eieren (= 200 gram), op kamertemperatuur
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 200 gram tarwebloem
  • snuf zout
  • 3 rollen Rolo
  • 3 rollen Mentos choco & caramel

En zo maak je 'm 

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Mix de zachte boter en suiker door elkaar met een mixer.
  3. Voeg de eieren en het vanille-extract toe en mix in een paar minuten tot een gladde massa.
  4. Voeg al mixend de bloem en zout toe en mix tot een egaal beslag zonder klontjes.
  5. Spatel de Rolo's en Mentos door het beslag.
  6. Schep het beslag in een cakeblik van 11 x 26 cm dat je eerst hebt ingevet of met een vel bakpapier hebt bekleed.
  7. Bak de cake in 75-80 minuten gaar in het midden van de oven. Test met een satéprikker of de cake gaar is: kleeft er beslag aan, dan moet de cake nog wat langer in de oven blijven. Check na een minuut of 50 de bovenkant van de cake: is hij al vrij donker, doe er dan wat aluminiumfolie over heen.
  8. Laat de cake een half uur afkoelen in het cakeblik en haal hem daarna uit het blik. Laat verder afkoelen op een rooster. 


 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.