Frambozen melkcake

Roze frambozen melkcake! ~ Ik dacht, die willen de jongens niet opeten (want ja, hij is tenslotte roze). Maar nee hoor, hij is tot de laatste kruimel op gegaan! Ik maakte 'm met frambozen drinkyoghurt & dat geeft de cake een extra lekkere smaak. 

Ik heb trouwens nog nooit een cake gebakken die zo gemakkelijk uit de bakvorm kwam! In een tulbandvorm bakken blijft altijd een beetje spannend. Meestal gaat het gelukkig wel goed, zolang ik de cake in elk geval helemaal laat afkoelen voor ik 'm uit de vorm haal. Maar deze cake was meteen toen ik 'm uit de oven haalde al helemaal 'los' van de randjes. Handig! 

Ingrediënten voor 1 grote cake

  • 240 ml frambozen drinkyoghurt
  • 110 gram ongezouten roomboter
  • 4 middelgrote eieren
  • 200 gram suiker
  • 260 gram bloem
  • 2,5 theelepel bakpoeder, gezeefd
  • 1 theelepel vanille-extract
  • snuf zout

Voor de glazuurlaag:

  • 50 gram zuivelspread naturel light
  • 150 gram poedersuiker
  • 1-1,5 eetlepels rode bietensap (het sap dat in een blikje of potje rode bieten zit)
  • versiering voor op het glazuur

 

En zo maak je 'm

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet een tulbandvorm van 21 centimeter doorsnede in met boter of bakspray, en bestuif hem daarna met wat bloem.  
  2. Verwarm de drinkyoghurt en melk in een pannetje, totdat de boter is gesmolten. 
  3. Klop de suiker en eieren op. Doe daarna de bloem, bakpoeder en een snuf zout er bij en mix tot een glad beslag. 
  4. Mix tot slot de vanille, drinkyoghurt en boter er door. Het is nu een vrij dun beslag. Giet het beslag in de tulbandvorm. 
  5. Bak de cake in de oven in 50-60 minuten gaar. Als een satéprikker er schoon uit komt is de cake klaar. Laat hem daarna in de tulbandvorm afkoelen. Haal hem pas als hij koud is uit de vorm. 
  6. Mix de ingrediënten voor de glazuurlaag door elkaar. Giet dit over de afgekoelde cake. Strooi de versiering over het glazuur, en laat het daarna uitharden.  

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.