Wokpasta met spinazie & roomkaas

Lekker makkelijk voor op vakantie: wokpasta met spinazie, ham & roomkaas. Je hebt er maar één pan of skottelbraai voor nodig. Het is niet eens nodig om de pasta voor te koken. Handig, hè? 

Ik weet niet hoe jullie op vakantie gaan, maar wij hebben daar heel lang maar 2 kookpitten gehad. Geen ruimte dus voor uitgebreide kookexperimenten. Hoe minder pannen, hoe beter! Inmiddels hebben we er een skottelbraai bij en daar kook & bak ik het meeste op. Maar ook dan zijn éénpansgerechten heel handig. Scheelt een boel afwas!

Op vakantie eten we vaak pasta & die moet je eerst nog even voorkoken. Met deze wokpasta hoeft dat niet: die kan meteen in de pan. Ik denk eigenlijk dat je met 'gewone' pasta ook prima meteen kunt wokken, zonder voorkoken: als je maar genoeg saus of vocht gebruikt, zal dat vast wel lukken. Het duurt misschien een beetje langer dan met deze wokpasta. Maar dat maakt niet zoveel uit... het is toch vakantie, dus dan heb ik daar wel tijd voor! :-) Ga ik deze zomer dus maar eens testen!

Ingrediënten voor 2 personen

 • 250 gram Honig wokpasta
 • 400 ml water
 • 400 gram spinazie: vers, of uit de diepvries, of uit een potje (wel even laten uitlekken!)
 • 100-150 gram roomkaas (bijv. boursin, zuivelspread met of zonder kruiden, cottage cheese met of zonder kruiden) 
 • 200 gram hamreepjes, of plakken ham in stukjes gesneden
 • peper, zout
 • 75 gram geraspte kaas

 

En zo maak je het

 1. Verhit wat olie of boter in een wok of de skottelbraai. Roerbak de spinazie kort totdat die heet is en geslonken (dat laatste hoeft alleen bij verse spinazie natuurlijk). 
 2. Voeg de wokpasta en het water toe. Wok al roerend totdat de pasta gaar is.  
 3. Voeg de roomkaas en hamreepjes toe en roerbak nog een paar minuten totdat alles goed heet is. 
 4. Breng de pasta zo nodig op smaak met peper en zout. Het hangt er een beetje van af welke roomkaas je gebruikt; als je bijvoorbeeld voor boursin kiest, heb je waarschijnlijk geen kruiden meer nodig.
 5. Strooi de geraspte kaas er over heen. Lekker met een beetje sla er bij. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.